Redactia.ro
Home » Știri » Scenarii posibile, după Paște. Ce facem când atingem vârful epidemiei în România

Scenarii posibile, după Paște. Ce facem când atingem vârful epidemiei în România

Scenarii posibile, după Paște. Ce facem când atingem vârful epidemiei în România

Autoritățile au făcut apel către populație pentru a respecta regulile de distanțare social, în mod deosebit, în aceste zile. De altfel, acesteau au pregătit două scenarii prin care România ar putea trece după sărbătoarile pascale. Care sunt acestea și cum se pregătește țara noastră să reintre în normal.

Scenarii posibile după Paști. Care sunt acestea?

Doina Azoicăi, președintele Asociației de Epidemiologie, a explicat că autoritățile iau în calcul două scenarii odată cu trecerea sărbătorilor pascale. Primul ar fi unul mai puțin optimist, care ar fi luat în calcul dacă măsurile de distanțare socială nu au foste respectate de Paști. Asta ar presupune că numărul cazurilor de infectare cu covid-19 pe teritoriul României să crească exponențial. La fel și cel al deceselor.

„Ce se poate întâmpla după cinci-şapte zile de la acest moment în care, din păcate, unii nu ţin cont de recomandări se va răsfrânge nu numai în cazuri de cazuri, ci şi cel de decese. Sper ca oamenii să fie conştienţi şi acest scenariu să nu fie valabil. Pentru că, altfel, există riscul de presiune mai mare asupra unităţilor medicale. Sper ca lumea să fie conştientă că totul depinde de fiecare în parte“, a precizat specialistul.

Cel de-al doilea scenariu este cel optimist, în care românii ascultă de autorități și respectă regulile impuse. „De cealaltă parte este „scenariul optimist – vom respecta aceste măsuri stricte, trebuie doar să fim consecvenţi în aplicare, ceea ce ar duce la o scădere a numărului de cazuri în 4 săptămâni, ceea ce ar putea duce la ţinerea sub control a situaţiei, se va trece treptat la revenirea la o normalitate de tranziţie.”, spune Doina Azoicăi, potrivit adevărul.ro.

Când va reveni România la normal

Deși nicio autoritate competentă nu se grăbește să facă pronosticuri în acest sens, Doina Azoicăi a menționat cum se vor derula lucrurile după Paști, în România.

Aceasta a precizat că autoritățile vor acționa în funcție de aceste două scenarii, și că, dacă numărul infectărilor scade, autoritățile vor putea limita rapid și alte focare.

„Ne dorim din toate punctele de vedere, şi pentru starea psihologică, de sănătate şi de echilibru economic care trebuie să se reinstaleze, că cel târziu se va ajunge în iunie-iulie la această situaţie controlabilă şi la revenirea treptată şi parţială la acea normalitate.

Cred că sunt cele două scenarii dintre care toată lumea va opta pentru cel optimist cu o condiţie: respectarea regulilor de distanţare socială şi a celei de bază – limitarea contactelor chiar şi cu persoane cunoscute”, a explicat Doina Azoicăi, preşedintele Asociaţiei de Epidemiologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: