Redactia.ro
Home » Homepage » Se dau bani de la stat pentru elevi! Cine ar putea primi 3.000 de lei

Se dau bani de la stat pentru elevi! Cine ar putea primi 3.000 de lei

bacalaureat

Absolvenții clasei a VIII-a și cei de liceu care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și, respectiv, la examenul de Bacalaureat anul acesta vor fi recompensați cu bani, a anunțat Ministerul Educației. Elevii de 10 de la Evaluarea Națională vor primi fiecare suma de 1.000 de lei, iar cei de la Bacalaureat, 3.000 de lei.

Măsura a fost luată printr-o hotărâre de Guvern adoptată în ședința de aseară, potrivit unui comunicat de pe site-ul instituției.

Peste 1.200 de elevi recompensați

Peste 1.200 de elevi care au încheiat cu media generală 10 Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie vor primi stimulente financiare, a informat Ministerul Educaţiei.

Astfel, 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și 315 liceeni cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse. Dintre cei 315 candidați cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat, opt candidați au susținut testul de maturitate în sistem german.

Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

Cine sunt beneficiarii

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

„Identificarea și susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației și Cercetării și vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învățământul preuniversitar și superior, precum și învățarea pe tot parcursul vieții din România – principiul calității. Acesta se subsumează viziunii și strategiei din proiectul „România Educată”, mai arată Guvernul.

O elevă cu 10 la BAC refuză banii oferiți de guvern

Antonia Pup, unul dintre elevii care au luat 10 la bacalaureat, refuză stimulentul financiar de 3.000 de lei oferit de guvern absolvenților cu media 10 la BAC, spunând că este felul său de a se „ralia mișcării de revoltă a elevilor care nu tac și fac frumos când văd că guvernanții neglijează dreptul la educație și tratează cu stângăcie problema accesului, a părinților care sunt amenințați cu chemări în judecată pentru că nu se pot transforma în epidemiologi de casă, a profesorilor ale căror drepturi salariale au fost asimilate mersului la cârciumă”.

„Vreți performanță? Scoateți elevii acestei Românii din sărăcie și faceți centre de excelență”, le transmite tânăra guvernanților, pe pagina ei de Facebook. Antonia a absolvit un liceu din Timișoara și a fost președinte al Consiliului Național al Elevilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: