Redactia.ro
Home » Știri » Șoferii români, în pericol de a-și pierde permisul de conducere datorită camerelelor de bord. Posibile schimbări în Codul Rutier

Șoferii români, în pericol de a-și pierde permisul de conducere datorită camerelelor de bord. Posibile schimbări în Codul Rutier

Se modifică Codul Rutier! Cine sunt șoferii români care nu vor mai putea conduce mașini puternice, chiar dacă dețin permis categoria B 

Șoferii români, în pericol de a-și pierde permisul de conducere datorită camerelelor de bord. Iată posibilele schimbări în Codul Rutier!

Șoferii români, în pericol de a-și pierde permisul de conducere datorită camerelelor de bord

Șoferii din România se confruntă cu posibilitatea de a primi amenzi substanțiale și chiar de a-și pierde permisul de conducere pe baza imaginilor înregistrate de camerele de bord. În acest context, există discuții în desfășurare privind modificarea Codului Rutier pentru a reglementa această chestiune.

Un proiect legat de această problemă se află în prezent în faza de dezbatere publică și conține o serie de propuneri semnificative. Conform acestor propuneri, șoferii care încalcă regulile de circulație ar putea fi amendați pe baza probelor video obținute de la camerele de bord sau de la sistemele de supraveghere rutieră. Imaginile furnizate de martori oculari, persoane fizice sau autorități locale care au înregistrat astfel de încălcări vor putea, de asemenea, să servească drept mijloc de probă în aceste cazuri.

Această inițiativă ar permite polițiștilor să aibă acces la înregistrările video din camerele de supraveghere instalate în diferite zone, atât publice, cât și private, pentru a obține dovezi cu privire la încălcările regulilor de circulație, potrivit Antena3 CNN.

Sancțiuni mai drastice pentru șoferii români care recidivează

Proiectul de lege propune, de asemenea, sancțiuni mai aspre pentru șoferii români care recidivează în comiterea infracțiunilor rutiere. De exemplu, în cazul unui șofer depistat conducând sub influența alcoolului și care repetă aceeași infracțiune într-un interval de cinci ani, perioada de suspendare a permisului de conducere va crește de la 90 la 120 de zile.

În plus, orice medic care constată că un șofer are capacitatea psihologică afectată va fi obligat să îl direcționeze către un specialist în psihologie pentru evaluare, indiferent de cât timp a trecut de la ultimul consult medical. În ceea ce privește testarea pentru prezența alcoolului în organism, proiectul de lege propune să devină obligatorie atunci când polițiștii descoperă recipiente cu alcool în mașina unui șofer, eliminând astfel opționalitatea acestei proceduri, așa cum este în prezent.

Scopul principal al acestor schimbări propuse este îmbunătățirea siguranței rutiere și prevenirea încălcărilor de circulație în România.

 

Sursa foto: Arhivă

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: