Redactia.ro
Home » Știri » Sunt sau nu transmisibile tichetele de vacanță

Sunt sau nu transmisibile tichetele de vacanță

Sunt sau nu transmisibile tichetele de vacanță

Vouchere de vacanță 2021. Sunt ele transmisibile sau nu? Dacă ți-ai pus vreodată această întrebare, iată că vei afla răspunsul în articolul de mai jos!

Voucherele de vacanță oferite de Guvern sunt transmisibile?

Voucherele oferite de Guvern de câțiva ani nu au mai fost folosite în 2019 și 2020, din cauza restricțiilor pandemiei de coronavirus. Așadar, mulți au ajuns să se întrebe dacă acestea sunt transmisibile. Ei bine, răspunsul este nu! Nu poți da voucherele tale de vacanță să le poată oferi altcineva.

Ele por fi folosite doar de titular, după cum arată chiar Ministerul Econmiei.

„Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei”, se arată pe Ministerul Economiei.

Pentru ce pot fi folosite, de fapt voucherele

Voucherele de vacanță pot fi folosite pentru plata cazării, valoarea lor totală fiind de 1450 de lei.

„Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei”, mai arată instituția.

În 2021 nu se mai dau vouchere de vacanță

Guvernul a decis ca în 2021 să nu mai fie oferite alte vouchere de vacanță, dar, în schimb, a fost prelungită valabilitatea celor din 2019 și 2020.

„În România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite, pentru că știți foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanță, pe de altă parte . Am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget”, a fost explicația premierului Cîțu.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a fost foarte nemulțumită de această decizie.

„Prin eliminarea voucherelor de vacanţă pentru 2021, Guvernul dovedeşte iarăşi că turismul este a cincea roată la căruţă. Voucherele de vacanţă asigură în mare parte supravieţuirea şi dezvoltarea turismului intern, precum şi pregătirea turismului pentru incoming. Niciun Guvern nu a luat în calcul la modul cel mai serios că România poate câştiga bani din export, iar turismul de incoming poate deveni una dintre principalele forme de export de servicii ale ţării noastre. Voucherele de vacanţă aduc plus valoare turismului intern şi asigură fiscalizarea turismului. Un Guvern care gândeşte în perspectivă, pe termen mediu şi lung, poate înţelege acest aspect”, explică reprezentanţii ANAT într-un comunicat, potrivit Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: