Redactia.ro
Home » Știri » Super alimente pentru o minte sănătoasă în corp sănătos

Super alimente pentru o minte sănătoasă în corp sănătos

Stresul oxidativ este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției unor boli grave așa cum este cancerul. Din fericire natura ne pune la dispoziție o multitudine de alimente care previn apariția stresului oxidativ sau combat efectele acestuia. In articolul de față vă vorbim despre trei dintre aceste alimente folosite din cele mai vechi timpuri pentru tratarea anumitor afecțiuni. Incluse în dieta ta zilnică ele pot face minuni și vor contribui cu siguranță la starea voastră de bine.

Stresul oxidativ este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției unor boli grave așa cum este cancerul. Din fericire natura ne pune la dispoziție o multitudine de alimente care previn apariția stresului oxidativ sau combat efectele acestuia. In articolul de față vă vorbim despre trei dintre aceste alimente folosite din cele mai vechi timpuri pentru tratarea anumitor afecțiuni. Incluse în dieta ta zilnică ele pot face minuni și vor contribui cu siguranță la starea voastră de bine.

Turmericul

Cunoscut și sub denumirea de curcuma, turmericul este un condiment folosit la scară largă în bucătăria indiană și este extras din rizomul plantei Curcuma longa, plantă ce crește în sudul Asiei, în zonele tropicale. În India pudra de curcuma este folosită de mii de ani atât ca și colorant pentru haine, cât și în bucătărie, în nenumărate rețete tradiționale. În ayurveda, medicina populară indiană cu o vechime de peste 5000 de ani, turmericul este folosit ca plantă medicinală și este ingredient principal în foarte multe rețete de creme, unguente sau băuturi ce aveau ca scop prevenirea sau tratarea rănilor, a bolilor respiratorii, a mușcăturilor sau înțepăturilor de insecte veninoase sau șerpi. Medicina ayurvedică mai recomanda turmericul pentru tratarea răcelilor, conjunctivitei, inflamațiilor articulare, a ulcerelor, etc.

Nenumărate studii au demonstrat că turmericul are excelente proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și antioxidante. Oamenii de știință se concentrează în mod special asupra efectelor consumului de turmeric asupra celulelor canceroase. În țări ca India și Pakistan unde turmericul face parte din dieta zilnică, incidența cazurilor de cancer este mult mai mică.

Acest lucru se datorează faptului că turmericul neutralizează substanțele care pot duce la apariția cancerului, distruge celulele canceroase și blochează formarea enzimelor ce pot cauza cancer, în mod special enzima COX-2. Ca și antiinflamator turmericul este foarte eficient în tratarea inflamațiilor post chirurgicale sau a celor cauzate de artrită ori artrită reumatoidă, a durerilor musculare ce apar în urma efortului fizic susținut.

La noi turmericul se găsește sub formă de tubercul sau sub formă de pudră, fie ca și condiment, fie în amestecuri pentru latte. așadar introducerea turmericului în dieta zilnică este extrem de ușoară. Aici găsiți un amestec de turmeric latte, fără zahăr adăugat, ce conține piper, piperina fiind esențială pentru asimilarea substanțelor active din turmeric în organism. Fanii bucătăriei indiene pot găsi pe același site pudră de turmeric bio sau tubercul proaspăt de turmeric.

Matcha

Matcha este o pudră de ceai verde a cărei istorie începe în China. Cu toate acestea, drumul pudrei de ceai verde cunoscută astăzi pe tot mapamondul, începe cu adevărat în Japonia medievală în secolul 12. Consumată de călugării budiști japonezi înaintea sesiunilor de meditație, Matcha devine popular și în rândul shogunilor, ieșind din mănăstirile budiste pentru a se instala definitiv în tradițiile și obiceiurile japoneze. Pe site-ul matchabar.ro găsiți atât Matcha de grad Ceremonial, cât și Culinar, Tradițional sau mixuri de matcha cu pudră de fructe. Astfel pudra de ceai verde poate fi inclusă în dieta zilnică prin încorporarea ei în rețetele preferate sau prin consumul de ceai matcha sau de matcha latte.

Iată, doar câteva dintre beneficiile dovedite științific ale consumului de Matcha:

  • Atenție, memorie și timp de reacție sporite: Acest lucru se datorează combinației unice de cafeină și L-teanină. Aceste substanțe acționează sinergic pentru a promova starea de alertă și concentrare, fără nervozitatea asociată adesea cu cafeaua.
  • Protecție împotriva declinului cognitiv legat de vârstă: Cercetările sugerează că un consum regulat de matcha poate ajuta la protejarea creierului de declinul cognitiv asociat cu îmbătrânirea și de bolile neurodegenerative, ca Alzheimer.
  • Reduce stresului oxidativ: Concentrația ridicată de antioxidanți din matcha contribuie la scăderea stresului oxidativ
  • Îmbunătățirea nivelului de colesterol: Studiile indică faptul că matcha poate ajuta la scăderea colesterolului LDL („rău”) și la creșterea colesterolului HDL („bun”), reducând riscul apariției bolilor de inimă
  • Reglează tensiunea arterială

Sănătatea orală: Proprietățile antibacteriene ale matcha pot contribui la o igienă orală bună prin inhibarea creșterii bacteriilor care cauzează placa bacteriană și cariile.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect