Redactia.ro
Home » Homepage » Suspendarea plății ratelor bancare, dacă România intră în SCENARIUL 3 de CORONAVIRUS

Suspendarea plății ratelor bancare, dacă România intră în SCENARIUL 3 de CORONAVIRUS

coronavirus

PSD propune suspendarea ratelor bancare și scutiri la plata contribuțiilor, dacă România intră în scenariul 3 de coronavirus. De la pacientul 26, România se află în scenariul doi de intervenție, astfel încât autoritățile au dispus interzicerea tuturor evenimentele publice cu o prezență mai mare de 100 de persoane, sistarea exporturilor de medicamente sau decalarea programului de muncă pentru persoanele care se deplasează cu mijloace de transport în comun.

Conform informațiilor autorităților, primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea între 26 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 101 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD, a făcut miercuri seara o postare pe Facebook prin care a anunțat că partidul propune un program de măsuri sociale și economice pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus.

Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății

Prima vizează realocarea din bugetul de stat a unei prime tranșe de 10 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, în vederea achiziționării de medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale. O altă propunere a PSD prevede asigurarea gratuită de către Ministerul Sănătății a medicamentelor, materialelor sanitare și echipamentelor medicale pentru prevenirea coronavirus, prin intermediul medicilor de familie.

Social-democrații mai cer o schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de lei pentru sprijinirea companiilor strategice naționale CFR și TAROM și scutirea de la plata contribuțiilor (CAS și CASS) pentru o perioadă de 3 luni pentru angajații companiilor care activează în domeniile turismului, transportului și divertismentului. Acestea ar urma să fie suportate de către stat.

Asigurarea plății facturilor pentru utilități

Pentru persoanele aflate în izolare sau carantină, PSD solicită asigurarea plății facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare. De asemenea, aceștia cer suplimentarea bugetelor primăriilor prin transfer de la bugetul de stat pentru a asigura un coș minim de alimente celor aflați în izolare la domiciliu. „În situația în care epidemia de coronavirus ajunge în etapa a treia (peste 2000 de cazuri confirmate) se va suspenda, pentru 3 luni, plata ratelor bancare pentru populație”, mai scrie Marcel Ciolacu.

O altă propunere vizează scutirea de la plata contribuțiilor și a impozitului pe venit pentru angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de coronavirus, scrie Mediafax. „Românii din țară, precum și cei din Diaspora care s-au întors acasă și care nu beneficiază de o asigurare de sănătate în țară vor avea parte de tratament gratuit în cazul infectării cu coronavirus”, este o altă propunere a PSD.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: