Redactia.ro
Home » Știri » Țara în care masca devine obligatorie chiar și pe stradă

Țara în care masca devine obligatorie chiar și pe stradă

Tara ca a impus purtarea mastii de protectie

Din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus, principatul Andorra anunță că purtarea măștii a devenit obligatorie pentru orice persoană de peste zecea ani.

Cei care încalcă această regulă pot primi o amendă de 100 de euro, și poate fi majorată la peste 1.000 de euro.

Țara în care masca devine obligatorie chiar și pe stradă

Conform Știrile Protv, guvernul din Andorra a comunicat joi dimineață un decret care prevede ca persoanele de peste 10 ani sunt obligate să poarte măști de protecție în spațiile publice, după ce au apărut mai cazuri noi de coronavirus.

Această măsură a fost impusă după ce au fost raportate șase noi cazuri de COVID-19 de la începutul săptămânii, având în vedere că acest micro-stat nu a înregistrat niciun caz de contaminare din luna iunie.

Reapariția cazurilor de coronavirus în Andorra a stârnit îngrijorări în spațiul hotelier. Obligația de a purta masca de protecție în publice închise și deschise vine la pachet cu o limitare de 50% a capacității în transportul public.

Andora și-a redeschis granițele la 1 iunie

La 1 iunie, principatul Andorra și-a deschis granițele cu Franța și la 21 iunie cu Spania, înregistrând până la momentul actual 52 de decese din cauza coronavirusului.

Principatul a primit între lunile martie și iunie, ajutorul unei misiuni alcătuite din 39 de medici și infirmieri din Cuba.

Pandemia de coronavirus a dezechilibrat economia principatului, care depinde de comerțul transfrontalier și de turism, provocând o creștere a șomajului, amenințându-i pe cei 78.000 de locuitori că vor rămâne fără loc de muncă.

Aflat între Spania și Franța, Andorra este unul dintre cele mai mici state ale Europei, dar și una dintre puținele țări fără ieșire la mare.

Principatul a devenit faimos datorită condițiilor fiscale destul de lejere. Andorra este de două ori mai mare decât Capitala României și se mândrește cu cea mai înaltă capitală europeană, Andorra la Vela.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: