Redactia.ro
Home » Stil de viață » Top 3 cele mai frumoase plaje din Constanța

Top 3 cele mai frumoase plaje din Constanța

GALERIE FOTO (4) Top 3 cele mai frumoase plaje din Constanța

Vacanța de vară sau concediile pentru această perioadă sunt foarte aproape, având în vedere că suntem deja foarte aproape de începutul lunii aprilie, a doua lună de primăvară. Avem oportunitatea de a merge în vacanță și cei mai mulți români aleg litoralul. Iată ce plaje sunt cele mai frumoase din țara noastră.

Cele mai frumoase plaje din Constanța. Unde putem merge la vară

Litoralul românesc pare să fi rămas în urmă de multe ori la capitolul turiști, pentru că aceștia aleg mereu să plece în străinătate pe perioada verii.

Totuși, ar trebui să știi că și în țara noastră există niște plaje deosebit de frumoase ce merită vizitate măcar pentru câteva zile. Redacția.ro îți prezintă unele dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul nostru

Plaja din Olimp se află la 8 km de Mangalia și la 38 km față de Constanța este considerată una dintre stațiunile de lux ale României, și, deși nu mai este așa strălucitoare ca altădată este una dintre cele mai aglomerate datorită plajei sale. Aceasta oferă o priveliște frumoasă către Marea Neagră.

Tuzla este considerată a fi „ultima plajă sălbatică” din Constanța. Aceasta a devenit tot mai căutată în ultimii ani, atât de localnici, cât și de turiști, pentru că aceasta nu este deloc aglomerată, spre deosebire de celelalte, unde turiștii vin cu miile. Aici au început să fie amenajate diverse localuri, localicii văzând potențialul acestui loc.

Plaje superbe din Constanța, unde merită să mergi în vacanță

Plaja Tataia – Dacă există o plajă numită „Mamaia”, trebuia să fie și una numită „Tataia”, nu-i așa? Aceasta a fost în perioada interbelică una dintre cele mai faimoase.

Alături de plajele Modern și Duduia, aceasta era cea mai frecventată de către constănțeni, dar și turiști, care nu doreau sau nu-și permiteau efectiv să meargă până în Mamaia. În trecut,  acolo se afla parcul Tataia, acesta reprezentând, de fapt, o potecă care ducea direct pe plajă. Plaja Tataia se află în spatele Universității Ovidius din Constanța și este una dintre plajele proaspăt în înnisipate din țara noastră.

Există chiar și o legendă legată de această plajă, care spune că acolo ar fi trăit un bătrân ce deținea o grădină și îi plăcea foarte mult să pescuiască. Acesta punea în apa mării un scaunel și stătea acolo să prinde pești pe care vindea mai apoi. Acolo exista și o haltă a trenului care venea din Constanța și după moartea bătrânului plaja a fost amenajată și a devenit foarte populară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: