Redactia.ro
Home » Știri » Transformarea uluitoare a unei biserici din Anglia. Cum arăta lăcașul de cult

Transformarea uluitoare a unei biserici din Anglia. Cum arăta lăcașul de cult

GALERIE FOTO (4) Transformarea uluitoare a unei biserici din Anglia

Transformarea uluitoare a unei biserici din Anglia. Timp de patru ani, o organizație de caritate  s-a ocupat de transformare bisericii Sfântul Denis din East Hatley. Membrii organizației s-au luptat pentru a aduce lăcașul de cult la gloria sa anterioară. Cum arată aceasta acum?

Transformarea uluitoare a unei biserici din Anglia. Cum arăta lăcașul de cult

Transformarea uluitoare a unei biserici din Anglia. O biserică din East Hatley a avut parte de o schimbare surprinzătoare după ce, timp de 800 de ani a fost lăsată de izbeliște. Astfel, transformarea uluitoare a bisericii a devenit cunoscută în întreaga lume. Cei care au decis să facă acest gest impresionant au fost membrii organizației de caritate The Friends of Friendless Churches. Aceștia au restaurat biserica Sfântul Denis din East Hatley și au prezentat câteva imagini, care i-au șocat pe internauți. Lăcașul de cult a căzut în paragină după ce a fost lăsat de izbeliște aproape opt decenii. St Denis este considerată o biserică de gradul II, iar acum transformarea uluitoare i-a șocat pe localnicii din East Hatley. Conform Cambridgeshire Live, organizația de caritate salvează de foarte mulți ani lăcașuri de cult vechi, dezafectate, dar care prezintă un interes arhitectural imens.

Biserica acoperită de un tufiș a fost eliberată

Așadar, înaintea ca biserica să fie transformată, aceasta era acoperită în totalitate de un tufiș imens, care nu mai permitea nimănui să mai intre în biserică. Deținătorul cheii acestei biserici, Peter Mann, în vârstă de 74 de ani, a declarat că a fost șocat de transformarea uluitoare a bisericii din Anglia. „Biserica a fost până acum abandonată și părea tristă”, a spus Peter Mann. Consiliul districtual South Cambridheshire a cumpărat biserica în 1985, dar se pare că nu s-a ocupat nimeni de ea în toți acești ani. Potrivit lui Mann, cei de la Consiliul districtual au avut datoria de a proteja acest cult, motiv pentru care au lucrat la acoperiș și datorită finanțării de la English Heritage, s-a construit un acoperiș stabil. Ulterior, cei de la organizația de caritate au fost atrași de arhitectura unică a lui William Butterflied și au decis să transforme biserica din centrul Angliei. De când biserica a fost sub îngrijirea organizației, ferestrele și podelele lăcatului de cult au fost restaurate, iar imaginea sa s-a schimbat radical.

Potrivit noilor subvenții guvernamentale din octombrie 2020, membrii organizației au timp până la 31 martie 2021 pentru a repara ferestrele din corela bisericii. Totodată, Mann și organizația de caritate i-au în considerare posibilitate unei prelungiri a termenului de finanțare.„Toată lumea încearcă din răsputeri să realizeze acest proiect, așa că interiorul bisericii arată mult mai bine decât este în acest moment”, a spus Mann. Inițiativa membrilor organizației de caritate The Friends of Friendless Churches a fost lăudată de locuitorii din East Hatley fiind absolut uluiți de schimbarea bisericii. Biserica St. Denis din East Hatley, Cambridheshire poatedeveni în curând un loc de vizitat de către turiști, având în vedere că schimbarea sa este uimitoare. Privind imaginile din interiorul bisericii, multe obiecte au rămas intacte și cu siguranță acest lăcaș de cult are multe lucruri interesante cu o istorie formidabilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: