Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tratamente eficiente pentru pomii fructiferi

Tratamente eficiente pentru pomii fructiferi

Tratamente eficiente pentru pomii fructiferi

Pomii fructiferi au nevoie de o îngrijire specială, pentru ca aceștia să nu aibă dăunători iar fructele să fie cât mai multe la număr și lipsite de orice dăunători. Pomii fructiferi ar trebui stropiți pentru a preveni bolile provocate de dăunători și mai ales pentru că culturile pot fi compromise din cauza acestora.

Tratamente pentru pomii fructiferi

Tratamentele pentru pomii fructiferi ne pot  scăpa de aceste pagube din livadă sau grădină. Pentru majoritatea soiurilor depun fructiferi numărul de tratamente ce sunt aplicate într-un an este de cinci.

Poate părea unul mare, dar fiecare dintre aceste tratamente este justificat în funcție de schimbarea anotimpului.

Pomii fructiferi trebuie stropiți în funcție de anotimp, așa cum am menționat deja, și de condițiile meteo din ziua în care aplicăm tratamentul respectiv pentru ca acesta să fie cât mai benefic.

Așadar, stropirea pomilor fructiferi trebuie să se facă în mai multe etape. Este vorba de primăvară înainte de înflorire, toamna după căderea frunzelor, dar și în februarie, la finalul lunii sau atunci când iarna e pe sfârșite. Și pomii mai trebuie stropiți și de-a lungul perioadei de vegetație.

Când trebuie să stropim pomii fructiferi

La începutul primăverii este esențial să întreținem pomii fructiferi pentru că așa ne asigurăm că au un început corect de creștere în sezonul propice .Acesta este momentul în care noi stabilim cât de sănătos se va dezvolta acel pom, dar și cât de bogată va fi recolta lui.

Temperaturile mari din martie ne dau oportunitatea să efectuăm diferite tratamente fitosanitare pentru a combate boli și dăunători. Primăvara trebuie să stropim pomii fructiferi cu ulei horticol și insecticid. Tratamentul se aplică pentru a combate larvele sau ouăle hibernante ale diferiților dăunători, iar această combinație îi va intoxica și ei vor dispărea.

Se recomandă ca tratamentele de primăvara să fie aplicate doar în zilele fără vânt și fără umezeală. Dacă avem ghinion și în ziua respectivă va ploua este necesar să repetăm la stropirea pentru că aceasta a fost spălată de precipitații și nu va avea niciun efect.

Totodată trebuie să ne asigurăm că și vara realizăm stropirea pomilor fructiferi, undeva prin luna iunie. Cel mai folosit este insecticidul. Tratamentele în acest anotimp sunt recomandate doar dacă observăm semne de boală. Important este stropim pomii și toamna pentru ca în anul următor să avem o recoltă la fel de bogat. Stropirile pomilor nu sunt numeroase, însă sunt esențiale în acest sezon.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: