Redactia.ro
Home » Sport » UEFA a decis! România-Norvegia 3-0

UEFA a decis! România-Norvegia 3-0

Nationala Romaniei, Norvegia, meci câștigat la masa verde

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a anunțat că România a câștigat meciul cu Norvegia la masa vedre, din Liga Națiunilor. În aceste condiții Irlanda de Nord a retrogradat.

Înaintea meciului Irlanda de Nord-România, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a dat verdictul. Norvegia nu s-a prezentat la meciul cu România de la București, așa că a pierdut la masa verde, 3-0. Anunțul a fost făcut atât de presa din Norvegia, cât și de Federația de la Oslo. Nordicii și-au format rapid o altă echipă pentru a putea juca meciul cu Austria, pentru ca acesta să nu fie anulat. Norvegia nu a putut juca, după ce autoritățile de la Oslo le-au interzis jucătorilor să părăsească țara. Căpitanului Elabdelaoui a fost testat pozitiv. Scandinavii au la dispoziție 5 zile pentru a face apel. Astfel o victorie în meciul cu Irlanda de Nord ne poate ajuta să urcăm pe locul 2 în grupă. Ar însemna un coeficient mai bun pentru tragerea la sorți pentru CM2022 din Qatar.

”Am primit pedeapsa așteptată pentru meciul anulat împotriva României, din Liga Națiunilor. Ne așteptam la asta, chiar dacă NFF (n.r. – Federația de Fotbal din Norvegia) a trimis, marți seară, o scrisoare la UEFA, în care cerea fie ca meciul să fie reprogramat. Fie să fie decis prin tragere la sorți. Verdicul UEFA a căzut: Norvegia pierde cu 0-3 împotriva României”, a titrat publicația VG, după anunțarea verdictului.

Ce spun jurnaliștii străini

„Meciul dintre România şi Norvegia a fost anulat duminică. După ce naţionala Norvegiei nu a primit permisiunea de a se deplasa, în urma unui test pozitiv la coronavirus. Cel mai probabil, România va câştigat cu 3-0, la masa verde. Norvegia şi-a făcut un lot complet nou pentru a juca meciul cu Austria. Indiferent de decizia care se va lua în privinţa meciului România – Norvegia, partida de la Viena va stabili câştigătoarea grupei. Și ce echipă va promova astfel în Liga A. Norvegia are nevoie de orice victorie în afară de 1-0 pentru a termina pe primul loc”, au scris cei de la Sky Sports.

„Retrogradarea Irlandei de Nord în Liga C ar putea fi confirmată înainte ca echipa să intre miercuri seara pe teren. Sunt aşteptate veşti de la Comitetul Disciplinar al UEFA în privinţa partidei dintre România şi Norvegia, care a fost anulată.
Naţionala Norvegiei nu a putut călători în România. Conform regulilor impuse de guvern, şi riscă să piardă cu 3-0 la „masa verde”, conform protocolului UEFA în privinţa cazurilor de COVID-19.
Asta se va întâmpla, dacă se va decide că federaţia norvegiană este vinovată pentru nedisputarea meciului. Ar echivala cu retrogradarea Irlandei de Nord din Liga B înainta meciului cu România. „, au titrat şi cei de la Belfast Telegraph.


Clasamentul Grupei B1 după ce România a câştigat meciul cu Norvegia:

1. Austria 12p (5 meciuri)
2. Norvegia 9p (5 meciuri)
3. România 7p (5 meciuri)
4. Irlanda de Nord 1p (5 meciuri)

Anunțul Federației din Norvegia

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: