Redactia.ro
Home » Homepage » Ultima apariție publică a lui Sorin Oprescu. Fostul primar ar fi fugit din țară imediat după Paște

Ultima apariție publică a lui Sorin Oprescu. Fostul primar ar fi fugit din țară imediat după Paște

sorin oprescu

Fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat vineri, 13 mai, la 10 ani şi opt luni de închisoare de Curtea de Apel București. Condamnarea lui vine la doar o zi după ce aceeași instanță l-a trimis după gratii pe Cristian Popescu Piedone în dosarul „Colectiv”.

Ce condamnări a primit Sorin Oprescu

Oprescu a primit patru condamnări, pentru tot atâtea acuzaţii de corupţie: constituirea unui grup infracţional organizat, în variantă agravată, luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Judecătorii Curții de Apel i-au dat pedeapsa de 10 ani şi opt luni de închisoare.

Pe lângă faptul că își va petrece următorii ani după gratii, fostului edil al Capitalei îi vor fi confiscaţi peste 100.000 lei și 9.000 de euro, precum și mai multe case și terenuri deținute în București și Ciolpani.

Ar fi fugit în Grecia

Însă Oprescu este de negăsit. El ar fi fugit în Grecia imediat după Paşte, potrivit stirileprotv.ro. Acesta ar fi ieşit din ţară prin punctul de frontieră de la Giurgiu şi s-ar fi îndreptat spre Salonic, unde are o altă proprietate.

Poliția Română l-a dat în urmărire generală, iar pe numele lui va fi cerut și un mandat european de arestare.

Ultima apariție publică a fost la un post de știri

Ultima sa apariție publică a fost la o emisiune de la Antena 3, acolo unde acesta a vorbit chiar despre condamnare şi fuga din ţară.

„Am găsit că este moral să stau şi să-mi dovedesc eu nevinovăția. Nu să stau eu să-mi fac justiţie la televizor, să mă duc să mă plâng, să mă transform într-o victimă şi aşa mai departe. Nu am măsuri preventive. Nu am decât a mă apăra că până la urmă după o viaţă întreagă nu va sta nimeni să mă strivească.

Că va încerca şi încearcă ca să-mi strivească demnitatea au făcut-o. Am plecat de 40 de ori de acum din ţară şi m-am întors şi nu am lipsit de la nicio şedinţă de judecată. Am fost prezent acolo asumându-mi atât prezența cât şi dorinţa de a explica pentru ca să repună totuși adevărul în drepturile sale istorice”, spunea Sorin Oprescu în interviul respectiv, potrivit antena3.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: