Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia lui a aflat adevărul! Viața lor s-a schimbat complet de atunci

Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia lui a aflat adevărul! Viața lor s-a schimbat complet de atunci

GALERIE FOTO (5) Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia lui a aflat adevărul! Viața lor s-a schimbat complet de atunci

Povestea unei familii din Australia a devenit virală după ce fiul cel mic a folosit un safir uriaș drept o piatră pentru a ține ușa deschisă atunci când avea nevoie. 10 ani mai târziu a acesta a aflat că valoarează o avere!

Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia lui a aflat adevărul

Povestea uimitoare a început în anii 1930, când micul Roy Spenser a găsit un cristal mare și negru pe un câmp în Australia. Băiatul a fost atât de entuziasmat încât a fugit imediat acasă pentru a-i arăta tatălui său iubit descoperirea. Tatăl său, miner într-un centru de exploatare minieră a bijuteriilor, nu şi-a dat seama că ceea ce părea un simplu cristal negru era de fapt un safir de 1, 156 carate.

Harry era un tată bun, așa că i-a admirat descoperirea fiului și a găsit locul perfect pentru piatră: a folosit-o ca ”opritor” de ușă timp de nouă ani. Aproape 10 ani mai târziu, Harry a aflat că safirele nu au numai culoarea albastră, ci pot fi de culori variate. Asta l-a inspirat să arunce o privire mai atentă la descoperirea fiului său, astfel și-a dat seama ce avusese în casă în tot acest timp!

Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia lui a aflat adevărul! Viața lor s-a schimbat complet de atunci

După ce safirul a fost scos la vânzare, bijutierul armean Harry Kazanjian a călătorit din Los Angeles în Queensland, oferindu-i minerului 18,000 de dolari, aproape 185,000 de dolari în valoarea actuală.

Convins că sub forma brută a pietrei se află ceva mai preţios, după doua luni de gândire, Kazanjian s-a decis să taie safirul, în urma acestei operaţii găsind înăuntru modelul unei stele cu şase colţuri, care poate fi văzut privind safirul cu o singură sursă de lumină deasupra capului. Chiar daca a trebuit să sacrifice 423 de carate tăind piatra, valoarea de după a safirului stea era de 1 milion de dolari în 1949.

De atunci comoara a fost vândută de mai multe ori și a fost expus în multe muzee din lume. Astăzi el este cunoscut drept ,,Steaua Neagră din Queensland”, fost transformat într-un pandativ încadrat de 35 de diamante şi este unul dintre cele mai faimoase din lume, valoarea lui actuală fiind de aproape 80 de milioane de dolari.

Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia lui a aflat adevărul! Viața lor s-a schimbat complet de atunci

Safirul este considerat simbol al castităţii şi al spiritului justiţiar

Denumirea de safir provine din grecul safeiros, care se traduce prin piatră albastră, şi este posibil ca iniţial să fi făcut referire la o altă piatră albastră, lapis lazuli.  Safirele sunt preţuite încă din cele mai vechi timpuri, mai exact, încă din Roma Antică ele erau şlefuite pentru a fi purtate ca bijuterii.

Safirul este o varietate de Corindon şi este cunoscut de majoritatea dintre noi ca fiind albastru închis. În realitate însă, safirul poate fi şi roz, galben, portocaliu sau verde. De fapt, corindonul de orice culoare, în afară de cel roşu, este safir. Corindonul roşu însă este numit rubin.

Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia lui a aflat adevărul! Viața lor s-a schimbat complet de atunci

Culoarea safirelor este dată de impurităţile din mineralul Corindon. Pigmentul albastru este dat de ionii de fier şi titan, ionii de crom dau safirelor culoarea roz, iar o cantitate mai mare de crom îl transformă în rubin. Cea mai rară varietate de safir este safirul Padparadsha, de culoare roz-portocalie. Denumirea sa vine din sanscrită şi înseamnă Floare de Lotus.

Safirele sunt printre cele mai dure minerale naturale din lume. Pietrele preţioase sunt evaluate în funcţie de duritatea lor pe scara de duritate Mohs. Safirele au duritatea 9 pe scara Mohs. Singurul element care poate zgâria un safir este un diamant. Această duritate a lor face ca safirele să fie o alegere excelentă pentru inelul de logodnă, sau alte bijuterii care pot fi purtate zi de zi, fără risc de deteriorare.

În plus, tocmai datorită acestei durităţi, safirul poate fi folosit şi în scop industrial. De exemplu, ceasul Apple are ecranul cu cristal de safir creat în laborator. Safirele pot fi găsite în mai multe locuri din lume, printre care Australia, Malawi, Madagascar, Sri Lanka şi Statele Unite.

https://redactia.ro/inel-de-logodna-vs-verigheta-care-este-diferenta-50050

Interesant este faptul că safirele pot avea efect optic de stea. Acest fenomen apare atunci când mici incluziuni creează efectul de stea în şase colţuri pe suprafaţa unui safir cu tăietura cabochon, numit şi safir stea. Probabil cel mai interesant tip de safir este cel care îşi schimbă culoarea. În funcţie de lumină, el îşi poate schimba culoarea de la albastru în lumină naturală, la mov în lumină artificială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: