Redactia.ro
Home » Știri » Un nou tip de antibiotic puternic a fost dezvoltat cu ajutorul inteligenței artificiale

Un nou tip de antibiotic puternic a fost dezvoltat cu ajutorul inteligenței artificiale

Inteligența artificială a creat un nou tip de antibiotic. Unul extrem de puternic, capabil să prevină și cele mai nocive bacterii. Totul a fost realizat de oamenii de știință de la ”Massachusetts Institute of Technology”, cu ajutorul unui algoritm special al unui computer,”Al”.

Un nou tip de antibiotic puternic a fost dezvoltat cu ajutorul inteligenței artificiale

Algoritmul ”Al” a testat peste 100 de milioane de compuși chimici. Asta pentru a-i detecta pe cei care combat bacteriile. Așa s-a descoperit o moleculă cu proprietăți antibiotice cu adevărat remarcabile, potrivit experților de la MIT.

Echipa de cercetători numit molecula ”halicină”. Pentru a-i testa eficacitatea cu precizie, s-au utilizat prima oară pe rozătoare, adică pe șoareci. S-a mai aflat că datorită halicinei se poate scăpa de tuberculoza, dar și de una dintre bacteriile stimulatoare a bolilor E.coli și Salmonella, anume Enterobacteriaceae.

De asemenea, s-a dovedit extrem de eficient împotriva Clostridium difficile, o „bugă stomacală” deoseori întâlnită pe pereții și alte locuri din spital, care nu poate fi combătută nici măcar cu ajutorul dezinfectanților.

”O moleculă uimitoare care este, fără îndoială, unul dintre cele mai puternice antibiotice”, a declarat James Collins, profesorul de inginerie medicală și știință din Institutul de Inginerie și Știință Medicală (IMES) al MIT și Departamentul de inginerie biologică.

„Această lucrare revoluționară semnifică o schimbare de paradigmă în descoperirea antibioticelor și într-adevăr în descoperirea medicamentelor”, a adăugat și Roy Kishony, profesor de biologie și informatică la Technion (Institutul de Tehnologie din Israel), care nu a fost implicat în studiu.

După ce halicina a fost testată pe animale s-au căutat și persoane care să se înscrie la acest studiu. Au luat parte 23 de persoane, iar la opt dintre acestea molecula a distrus bacterii foarte nocive, iar la două dintre ele cele mai nocive bacterii.

Bacteriile, mai puternice decât antibioticele

Cercetătorii au mai precizat că dintre unele bacterii ale participanților nu au fost combătute de halicină, deoarece au utilizat atât de multe antibiotice de-a lungul timpului, încât bacteriile au devenit ”imune”.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor estimează că, în prezent, cel puțin 2,8 milioane de persoane din SUA suferă  de o infecție rezistentă la antibiotice în fiecare an și peste 35.000 de persoane mor din cauza uneia. 

Sursa: iflscience.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: