Redactia.ro
Home » Știri » Un truc: de ce se pun pietre în copaci. Puțini mai fac asta acum

Un truc: de ce se pun pietre în copaci. Puțini mai fac asta acum

Un truc: de ce se pun pietre în copaci. Puțini mai fac asta acum

Există un truc, să pui pietre în copaci, pentru că acest lucru are numeroase beneficii. Iată despre ce este vorba.

Un truc: de ce se pun pietre în copaci. Puțini mai fac asta acum

Există un truc folosit pe vremuri, despre care puțini mai știu acum și pe care și mai puțini îl pun în practică. Iată despre ce este vorba.

Un specialist în pomicultură a prezentat pe Youtube trucul pentru a avea fructe mai mari şi mai gustoase. Cu ajutorul acestuia, copacii cresc mai sănătoși și roditori. Bărbatul recomandă să se pună pietre bazice chiar între trunchiul copacului și crengi, respectiv în coronamentul copacului. Pietrele se vor degrada şi îi va oferi pomului mineralele neceare, a relatat Antena 3 CNN.

„Bătrânii au descoperit că pomii care aveau aceste pietre în ei erau mai viguroși, aveau o productivitate mai bună, coronamentul era mai plin, iar culoarea mai verde a frunzelor. S-a ajuns astfel la ideea că pietrele puse la încheietura crengilor ajută pomul.

Pietrele sunt de mai multe feluri: bazice, acide, magnetice, dar pietrele bazice sunt cele potrivite pentru că au în ele minerale solubile. Acestea trebuie să stea în coronament pentru că aici se vor degrada mult mai repede decât la baza pomului, acolo unde crește iarbă, iar soarele și ploaia nu vor ajuta ca trucul să funcționeze.

Ele fiind în bătaia soarelui și a vântului, pietrele se vor dezintegra odată cu mineralele care se scurg pe tulpina copacului unde îl vor fertiliza”.

Atenție, români! Ce ți se întâmplă dacă ai acest copac în curte și îndrăznești să îl tai

Nucul este una dintre speciile de arbori protejate în prezent de lege. Astfel, persoanele fizice sau juridice care au nuci pe proprietate și doresc să îi taie trebuie să solicite un permis, pentru obţinerea căruia trebuie îndeplinite anumite condiții, a relatat Fanatik.

Cultivarea nucilor din categoria arborilor împrăștiați (adică amplasați la distanță unul de celălalt) este reglementată în mod specific de Legea pomicolă nr. 348/2003. În conformitate cu acest act normativ, tăierea nucilor, indiferent de proprietar, se efectuează pe bază de autorizație.

În cazul în care un cetățean român nu obține permisiunea autorităților și încalcă legea, riscă să fie pedepsit cu amendă chiar și de 10.000 de lei, asta chiar dacă respectivul copac se află de ani buni plantat în propria lor curte. Continuare o puteți citi aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: