Redactia.ro
Home » Știri » Veste de ultimă oră pentru toți șoferii. Nu mai sunt nevoiți să prezinte hârtii

Veste de ultimă oră pentru toți șoferii. Nu mai sunt nevoiți să prezinte hârtii

Se schimbă regulile RCA

Schimbare de ultimă oră în rândul șoferilor. În curând, nu vor mai fi nevoiți să aibă fizic polițele RCA ca până acum și este suficient să le aibă în format electronic.

Polițele RCA vor putea fi prezentate organelor abilitate în cadrul controalelor și în format electronic.

După ce au fost aplicate amenzi de mii de lei pentru că șoferii nu prezentau polița RCA în formt ficiz, acum pare că s-a rezolvat acest lucru, iar șoferii vor putea răsufla ușurați că scapă de amenzi.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, ieri, modificarea și completarea Normei nr. 20 din 2017 privind asigurările auto din România în ceea ce privește articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA.

Şoferii vor putea să-i ceară polițistului să interogheze baza de date pentru a verifica RCA. Modificarea intră în vigoare în termen de 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Polițele RCA se vor scumpi. Iată de ce

Polițele de asigurare RCA ar putea deveni în curând mai scumpe, pentru că statul vrea să oferă o libertate mai mare asiguratorilor în ceea ce privește cheltuielile incluse în tarife.

Ceea ce se dorește, mai exact, este ca asiguratorii să nu mai aibă acea limită de cheltuieli administrative și de vânzare a poliței de asigurare. Acest lucru se traduce prin faptul că asigurările ar putea deveni mult mai scumpe.

Mai mult, o altă modificare în acest sens este acea că Ministrul Finanțelor a decis abrogarea prevederilor prin care „asiguratul are obligaţia de a informa asigurătorul RCA despre încheierea altor contracte RCA cu alţi asigurători RCA şi poate opta pentru menţinerea în vigoare a unei singure poliţe”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: