Redactia.ro

Românii fac spectacol la Campionatul Mondial: Victorii pe linie pentru sportivii noștri

Victorii pe linie pentru sportivii români la Campionatul Mondial

Campionatul Mondial de tenis de masă, desfășurat la Doha, a adus deja rezultate spectaculoase pentru sportivii români. Ovidiu Ionescu, Ioana Sîngeorzan și Eduard Ionescu au obținut victorii importante în primele meciuri. Performanțele lor ridică speranțele pentru un parcurs solid și, eventual, medalii. România se afirmă din nou într-un sport unde munca, reflexele și concentrarea fac diferența. Iar la Doha, aceste calități s-au văzut clar la masa de joc.

Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles – din nou o echipă redutabilă

Vicecampionii mondiali din 2019, Ovidiu Ionescu și spaniolul Alvaro Robles, au început competiția cu o victorie clară. Cei doi au intrat motivați în concurs și au eliminat perechea Lin Yen-Chun/Kuo Guan-Hong din Taipei. A fost un meci echilibrat doar pe hârtie, pentru că în realitate, cuplul româno-spaniol a avut mereu inițiativa.

Scorul final de 3-1 (11-8, 11-7, 6-11, 11-6) a reflectat nu doar valoarea superioară a echipei europene, ci și capacitatea celor doi jucători de a construi puncte inteligente și de a domina tactic adversarii. Al treilea set a fost o sincopă, dar una care a fost rapid corectată în actul patru. „Ne-am concentrat pe fiecare schimb, am știut ce avem de făcut și ne-am revenit imediat după setul pierdut. Asta e cheia într-o competiție mondială, să nu pierzi controlul”, a declarat Ovidiu Ionescu, potrivit ziare.com.

Calificarea în primele 32 de perechi este un pas important, mai ales într-un tablou atât de competitiv, în care fiecare set contează. Pentru Ovidiu și Alvaro, obiectivul este clar: o nouă medalie, la cinci ani după finala jucată în 2019. „Suntem pregătiți. Avem experiență, avem ritm, avem încredere. Știm ce avem de făcut în fiecare meci și vom lupta până la capăt”, a adăugat Robles.

Ioana Sîngeorzan – o victorie care dă tonul

La simplu feminin, Ioana Sîngeorzan a demonstrat că tenisul de masă românesc are viitor. Clasată pe locul 144 mondial, jucătoarea noastră a învins-o clar pe Audrey Zarif (123 mondial), una dintre cele mai solide adversare din prima rundă. Franțuzoaica, medaliată cu bronz alături de echipa Franței la Mondialul din 2024, era considerată favorită.

Dar la masa de joc, Sîngeorzan a fost superioară. A controlat ritmul, a anticipat loviturile și a știut când să forțeze. Scorul de 4-0 (11-9, 11-7, 11-9, 12-10) spune totul despre maturitatea sa competițională. „A fost un meci greu, chiar dacă scorul pare clar. Fiecare set a fost strâns. Mă bucur că am reușit să rămân calmă și să-mi impun jocul. E o victorie importantă pentru mine, mai ales că știam ce palmares are Audrey”, a declarat Ioana, vizibil emoționată după meci.

Calificarea în turul secund, printre primele 64 de jucătoare, este o realizare în sine, dar și un semnal că jucătoarea din România are potențial de top. Pe fondul unei pregătiri intense și al unui program încărcat, această victorie devine cu atât mai valoroasă. „Am muncit mult în ultima perioadă. E un sport în care dacă te oprești, pierzi totul. Dar am simțit că sunt într-o formă bună și am intrat pe masă cu gândul că pot câștiga”, a completat Sîngeorzan.

Eduard Ionescu – demonstrație de forță la simplu masculin

În competiția masculină de simplu, Eduard Ionescu a oferit o adevărată lecție de tenis de masă. Tânărul clasat pe locul 66 în ierarhia mondială l-a învins categoric pe Aly Ghallab din Egipt (183 mondial), într-un meci fără drept de apel. A fost 4-0 (11-8, 11-4, 11-9, 11-3) pentru sportivul nostru, care a dominat partida de la un capăt la altul.

Fiecare set a fost un nou prilej de demonstrație tehnică și tactică. Serviciile plasate, loviturile liftate și schimburile prelungite l-au făcut pe egiptean să cedeze. Chiar dacă unele puncte au fost disputate, diferența de valoare și de experiență a fost evidentă. „M-am simțit foarte bine. Am fost concentrat de la primul punct și am reușit să impun ritmul. Mi-am dorit să nu las nicio șansă și mă bucur că am reușit asta”, a spus Eduard.

Calificarea printre primii 64 de jucători este doar primul pas. Urmează adversari tot mai dificili, dar forma bună a lui Eduard oferă speranțe reale pentru o clasare în top 16. „Fiecare meci contează, dar am încredere. Știu că pot face mai mult. Am muncit enorm în pregătire și vreau să arăt asta și aici, la cel mai înalt nivel”, a conchis Ionescu.

O generație care crește cu fiecare competiție

Succesul sportivilor români la această ediție a Campionatului Mondial nu este întâmplător. În ultimii ani, Federația Română de Tenis de Masă a investit constant în infrastructură, pregătire și participări internaționale. Loturile de juniori au fost integrate treptat în circuitul profesionist, iar jucătorii beneficiază acum de antrenori străini, sesiuni de pregătire specifice și analize video pentru îmbunătățirea jocului.

Faptul că România are sportivi care câștigă clar în primele runde la o competiție de asemenea anvergură este un semn că strategia funcționează. Nu este vorba doar de talent individual, ci și de un sistem care începe să ofere rezultate. „Vedem o schimbare clară. Avem sportivi care înțeleg ce înseamnă tenisul de masă profesionist. Nu mai mergem doar pentru a participa. Mergem cu gândul la podium, la performanță reală”, a declarat un oficial al federației, prezent la Doha.

Rezultatele din prima fază sunt o validare a acestui efort comun. Nu este vorba doar despre trei victorii, ci despre stilul în care au fost obținute. Clar, convingător, fără emoții. Este un mesaj pentru adversari și o încurajare pentru toți cei care susțin acest sport în România.

Urmează meciurile decisive pentru accederea în optimi

După calificarea în tururile superioare, sportivii români vor avea parte de confruntări tot mai grele. Adversarii vor fi mai bine clasați, cu mai multă experiență și cu stiluri de joc variate. Dar avantajul constă în forma excelentă arătată până acum și în încrederea pe care o oferă victoriile clare.

Pentru Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles, urmează dueluri cu perechi asiatice, recunoscute pentru viteza și acuratețea execuțiilor. Dar cei doi au deja în palmares un titlu mondial de vicecampioni și știu cum să gestioneze presiunea. „Avem un plan pentru fiecare meci. Ne analizăm adversarii, știm punctele lor tari și slabe. Totul se joacă pe detalii și pe psihic”, a spus Ovidiu.

La simplu feminin, Ioana Sîngeorzan va înfrunta o jucătoare din Asia Centrală, o adversară cu stil defensiv. Va fi un test de răbdare și de precizie. Dar victoria obținută împotriva unei medaliate mondiale îi oferă curaj. „Trebuie să joc cu calm, să-mi mențin ritmul și să nu mă grăbesc. Știu că pot învinge și jucătoare mai bine clasate dacă joc așa cum am făcut-o ieri”, a spus Ioana.

Eduard Ionescu se pregătește pentru un duel cu un reprezentant al Chinei, un meci care va necesita concentrare maximă. Dar cu fiecare meci câștigat, crește și experiența. Iar în tenisul de masă, fiecare experiență contează. „Este o provocare, dar tocmai de aceea joc la acest nivel. Vreau să joc cu cei mai buni și să învăț din fiecare meci”, a spus Eduard.

adsmedia.ro - Ad Network
Motocoasa Electrica Cu Acumulator
Cantar Smart Cu Aplicatie
Lampa Solara LED SIKS Cu Telecomanda
Lanterna de cap LED SIKS, Profesionala, Incarcare USB
Ghirlanda Luminoasa Decorativa SIKS
Feliator multifunctional EDAR® manual, 8 setari de grosime, alb/gri
Etichete: