Redactia.ro
Home » Știri » Vor fi interzise în Veneția? Turiștii vor fi afectați de decizie

Vor fi interzise în Veneția? Turiștii vor fi afectați de decizie

Veneția ar putea fi pusă pe lista orașelor aflate în pericol

Veneția riscă să fie pusă pe lista orașelor aflate în pericol, din cauza vaselor de  croazieră care trec prin zonă. Anunțul a fost făcut de UNESCO care săptămâna viitoare va decide sau nu aprobarea acestui demers, după ce a solicitat interzicerea vaselor de croazieră în Veneția. 

Vor fi interzise în Veneția? Turiștii vor fi afectați de decizie

Dacă UNESCO va decide că Veneția reprezintă un pericol, va solicita guvernului italian să ia măsuri până în luna februarie, adică să interzică vasele de croazieră în orașul înconjurat de apă, potrivit The Guardian.

În aprilie, s-a mai luat o decizie în acest sens. Atunci, guvernul italian a decis ca navele de croazieră și cargo să acosteze în apropierea centrului istoric al Veneției, fără să pătrundă aici. Pentru acostare, s-a demarat un proiect de  finalizare a terminalelor din afara lagunei. Urmeză să se lanseze și o licitație pentru construcția lor. De asemenea, autoritățile italiene intenționează ca din 2022, o parte dintre vasele de croazieră să fie redirecționate către un port din apropiere.

„Este nevoie urgent de o soluție pe termen lung. O soluție care va împiedica accesul total la lagună, redirecționându-le către alte porturi din zonă. Din păcate, decizia Unesco a fost în aer de ceva timp”, a spus ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, pentru presa internațională.

Ministrul italian al Culturii își face griji cu privire la faptul că Veneția ar putea fi inclusă pe lista orașelor aflate în pericol.

„Punerea Veneției pe lista orașelor aflate în pericol ar fi o problemă serioasă pentru țara noastră și nu mai este timp de pierdut. Un pas important a fost deja făcut cu ultimul decret, dar trebuie să facem mai mult și să interzicem imediat trecerea navelor mari în canalul Giudecca ”, a mai spus el.

Ce a declanșat dorința de interzicere a navelor de croazieră în Veneția

În momentu, de față, navele de croazieră pot intra în Veneția prin canalul Giudecca. În în iunie 2019, în canalul Giudecca s-a prăbușit o navă cu 13 punți operată de MSC s-a prăbușit. A atins un debarcader și o barcă turistică. Cinci oameni au fost răniți atunci.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: