Redactia.ro
Home » Știri » Vremea rea cuprinde România: Avertizări meteo de ninsori, ploi și vânt puternic

Vremea rea cuprinde România: Avertizări meteo de ninsori, ploi și vânt puternic

Prognoza meteo 11-25 martie 2024. Meteorologii anunță creșterea temperaturilor în toată țara

România se confruntă cu condiții meteorologice extreme în perioada următoare, conform avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Specialiștii ANM au emis mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu pentru diferite zone ale țării, cu privire la ninsori abundente, strat de zăpadă, ploi și intensificări ale vântului.

Cod portocaliu de ninsori și strat de zăpadă

Astăzi, între orele 10 și 22, este în vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsori și strat de zăpadă în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu. Prognozele indică ninsori abundente, iar cantitățile de precipitații pot ajunge la 50…70 l/mp, determinând depunerea unui strat consistent de zăpadă. Locuitorii din aceste regiuni sunt sfătuiți să fie precauți și să evite deplasările în zonele afectate pe durata avertizării.

Avertizare cod galben de vreme rea

Începând cu ora 10 și până mâine la ora 08, este în vigoare o avertizare cod galben de vreme rea în mai multe regiuni ale țării. În intervalul menționat, se prevăd precipitații în nordul, centrul și estul țării, cu cantități de apă în general între 15 și 25 l/mp. Fenomenele meteorologice pot varia de la ploi cu caracter de aversă până la lapoviță și ninsoare, în funcție de regiunea geografică.

Intensificări ale vântului

ANM a emis și o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă mâine între orele 08 și 14. Vitezele vântului pot atinge în general între 45 și 65 km/h, cu intensificări temporare în diverse regiuni ale țării. Moldova și nord-estul Munteniei sunt zonele cele mai expuse acestui fenomen meteorologic, iar autoritățile recomandă luarea măsurilor de precauție corespunzătoare.

Astfel, România se confruntă cu condiții meteorologice extreme, conform avertizărilor emise de ANM, care includ ninsori abundente, strat de zăpadă, ploi și intensificări ale vântului. Avertismentele cod portocaliu și cod galben afectează diferite regiuni ale țării și sunt valabile pentru anumite intervale de timp.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: