Redactia.ro
Home » Știri » Zile libere Paște 2021. Câte zile fără muncă vor avea românii

Zile libere Paște 2021. Câte zile fără muncă vor avea românii

Zile libere Paște 2021. Câte zile fără muncă vor avea românii

Zile libere Paște 2021. Pentru că Sărbătorile Pascale sunt tot mai aproape, românii sunt interesați de zilele libere acordate în mod legal în această perioadă. Iată cât vei sta acasă Paștele acesta!

Zile libere Paște 2021. Câte zile fără muncă vor avea românii

În 2021, Paștele ortodox și Paștele catolic sunt poziționate la diferență de aproape o lună. Paștele ortodox va fi sărbătorit de creștenii de pretutindeni în luna mai, mai exact pe 2 mai. Românii sunt din ce în ce mai curioși de zilele libere pe care le au în această perioadă pentru a avea timp să se pregătească sau chiar să-ți programeze o vacanță.

În acest an, ținând cont că Paștele cade în același weekend cu liberele de 1 Mai, se pare că în acest an ne vom bucura de trei zile libere de Paște, acestea fiind:

 • 30 aprilie – Vinerea mare – zi liberă sărbătorită vineri;
 • 1 mai – Ziua Muncii
 • 2 mai – Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită duminică;
 • 3 mai – A doua zi de Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită luni

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Zile libere Paște 2021. Codul Muncii prevede două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

Pentru salariații care aparțin de un cult religios legal, creștin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii se acordă în funcție de data la care sunt celebrate de acel cult. Zilele libere se acordă de către angajator.

Zile libere Paște 2021. Salariații care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Paști, prima si a doua zi de Rusalii, atat la datele stabilite pentru cultul religios legal, crestin, de care aparțin, cât și pentru alt cult creștin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

Zile libere până la finalul anului 2021

 • 1 iunie (marți): Ziua Copilului
 • 20 iunie (duminică): Rusaliile (minivacanță de 3 zile)
 • 21 iunie (luni): A doua zi de Rusalii
 • 15 august (duminică): Adormirea Maicii Domnului
 • 30 noiembrie (marți): Sfântul Andrei
 • 1 Decembrie (miercuri): Ziua Națională a României
 • 25 decembrie (sâmbătă): Crăciunul
 • 26 decembrie (duminică): A doua zi de Crăciun