Redactia.ro
Home » Sport » Adversarele echipelor românești în Europa League

Adversarele echipelor românești în Europa League

Europa League, fcsb, craiova, FC Botoșani

FCSB, Botoşani şi Craiova şi-au aflat astăzi adversarele din turul 1 preliminar al Europa League. FC Botoşani este singura care va avea un meci mai dificil în deplasare.

Universitatea Craiova a scăpat de adversari incomozi. Va întâlni pe 27 august pe Lokomotiv Tbilisi (Georgia). În campionat echipa ocupă în acest moment locul 6, iar lotul este cotat la 4,3 milioane de euro. Oltenii au avut o experiență nefericită în sezonul 1994-1995 cu o echipă din Georgia. Atunci au fost eliminați de Dinamo Tibilisi.

”Deocamdată nu-i știm, cine știe fotbalul din Georgia? Însă ei au, de obicei, echipe tehnice. Cred că suntem favoriți, trebuie să ne calificăm. Este un dezavantaj că vom juca în deplasare, nu știm ce condiții sunt acolo deocamdată, cum este terenul”, a declarat Sorin Cârțu, pentru Digi Sport.

FCSB a scăpat ușor

Echipa lui Gigi Becali a evitat adversari mult mai dificili. În primul tur preliminar va juca la București cu FC Shirak, locul 4 în Armenia. Shirak a câștigat de 4 ori titlul în 1992, 1994, 1999 și 2012. Cel mai bun rezultat al armenilor în cupele europene a fost calificarea în turul doi preliminar al Champions League, în 2013. Echipa este antrenată de Tigran Davtyan și are un lot cotat la 2,15 milioane de euro.

Iftime:“Orice este posibil”

FC Botoșani va da piept în deplasare cu Ordabasy (Kazahstan). Sezonul trecut au terminat pe locul 3, iar acum sunt pe 8 în campionat. Cea mai bună performanță a celor de la Ordabasy în cupele europene este accederea în turul 2 preliminar din Europa League (2013).

“Pare un adversar, cumva, normal. În zona asta orice meci e periculos. E o singură manșă, trebuie să fim atenți. Oricum e mai accesibil față de Poznan sau Partizan Belgrad. Mai complicat e cum ajungi acolo în perioada asta, cu toate restricțiile astea. Doamne ajută!”, a declarat patronul moldovenilor, Iftime.

Calendarul ediției 2020/2021 din Europa League

10 august: tragerea la sorți pentru turul 1 preliminar
27 august: turul 1
31 august: tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar
1 septembrie: tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar
17 septembrie: turul 2
18 septembrie: tragerea la sorți pentru play-off
24 septembrie: turul 3
1 octombrie: play-off

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: