Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Alegerea primarilor 2020: la ce oră se deschid toate secțiile de votare din România

Alegerea primarilor 2020: la ce oră se deschid toate secțiile de votare din România

ALEGERI LOCALE 2020

România votează! Pe 27 septembrie 2020, ne alegem primarul și echipa de consilieri pentru următorii patru ani. Trebuie să știm că anul acesta, secțiile de votare se deschis la ora 7 dimineața și se închid la ora 21, dar spre deosebire de alte alegeri, trebuie să ne prezentăm cu mască la noi și să respectăm condițiile de igienă și de distanțare.

Alegerea primarilor 2020: la ce oră se deschid toate secțiile de votare din România

Procedura de votare se desfăşoară duminică, în intervalul  7.00 şi 21.00. Votanţii care, la ora 21.00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot şi după această oră.

La intrarea în secţia de votare, alegătorul prezintă buletinul sau documentul care dovedeşte reşedinţa. Cetăţenii români pot vota cu cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării. Cetăţenii Uniunii Europene pot prezenta la vot orice document valabil care le atestă identitatea.

Persoanele care nu se regăsesc în listele electorale permanente, dar pot dovedi cu actul de identitate că au domiciliul sau reşedinţa în raza teritorială a secţiei de votare respective, vor fi înscrise în lista electorală suplimentară.

Ce votăm pe 27 septembrie 2020

Alegătorii vor primi patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul judeţean şi unul pentru preşedintele consiliului judeţean.

În Bucureşti, fiecare alegător va primi patru buletine de vot: unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al municipiului Bucureşti şi unul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Cetăţenii votează în cabine închise, aplicând ştampila cu menţiunea „VOTAT” în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care îl votează, mai informează sursa citată.

După aplicarea ştampilei de vot, alegătorul îndoaie buletinele de vot astfel încât pagina albă care poartă ştampila de control să rămână în afară. Cele patru buletine de vot astfel îndoite se introduc în urne. Cu toate acestea, îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat, mai notează AEP.

Președintele Autorității Electorale a făcut precizări despre cum vor arăta secțiile de votare de anul acesta de la ALEGERILE LOCALE, având în vedere că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus.

Cum se poate vota în diaspora

„Atunci când am promovat votul prin corespondenţă ne-am gândit că ar fi bine să aibă posibilitatea românii din diasporă să voteze în condiţiile în care nu pot ajunge la secţia de votare. Nu ne-am gândit atunci la o pandemie, dar iată că procedura votului prin corespondenţă este una foarte utilă”, a spus președintele Klaus Iohannis. Citește continuarea aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: