Redactia.ro
Home » Stiri Locale » ALEGERI LOCALE 2020// La ce secție votezi primarul din orașul sau sectorul tău. Află online

ALEGERI LOCALE 2020// La ce secție votezi primarul din orașul sau sectorul tău. Află online

Cum afli unde votezi primarul

ALEGERI LOCALE 2020. Fiecare român care a împlinit 18 ani și nu a fost condamnat penal sau nu i-a fost interzis dreptul la vot, are obligația de a se prezenta duminică la urne, la alegerea primarilor și a consilierilor,  începând cu ora 7 și până la 21. Anul 2020, aduce o întârziere la alegerile locale care au fost amânate în toamnă din cauza COVID. Totuși, votanții care pășesc în secțiile de votare trebuie să respecte mai multe reguli de această dată din cauza pandemiei de coronavirus.

Află care este este secția ta de votare

ALEGERI LOCALE 2020. Registrul Electoral Central pune online la dispoziția votanților un formular online care le dă posibilitatea să afle pe loc la ce secție de votare se vor prezenta cu buletinul. Odată intrat pe site, trebuie completat CNP-ul, numele de familia și codul de verificare din imaginea alăturată. Pentru ca votantului să-i fie mai ușor, pe site există și butonul DU-MĂ LA SECȚIE care îi oferă indicații să ajungă cât mai rapid la locul de votare. Verifică și tu online aici. 

Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada de domiciliul sau de reședință și unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă (alegătorii cetățeni români) sau în copia de pe lista electorală complementară (alegătorii cetățeni ai Uniunii Europene).

Alegătorii care nu se regăsesc pe listele electorale permanente vor fi înscriși pe listele suplimentare dacă fac dovada cu actul de identitate că au domiciliul sau reședința pe raza secției de votare la care s-au prezentat la vot.

Cine poate vota prin intermediul urnei speciale?

  • Cei care nu se pot deplasa din cauză de boală sau invaliditate, la cererea scrisă, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, pot beneficia de urna mobilă chiar acasă la ei.
  • Urna mobilă este valabilă și pentru persoanele reţinute, deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă ori asupra cărora s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, cu condiția să domicilieze în raza teritorială a circumscripţiei electorale comunale, orăşeneşti sau municipale în care au loc alegeri.

Cum se votează la alegerile locale 2020?

ALEGERI LOCALE 2020. Sunt patru buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru consiliul local, unul pentru consiliul județean și ultimul pentru președintele consiliului județean. În București, fiecare votant va primi patru buletine de vot: unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al municipiului București și altul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

1

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: