Redactia.ro
Home » Homepage » Alegeri locale 2020. S-a dat startul campaniei electorale. Calendarul aprobat de Guvern

Alegeri locale 2020. S-a dat startul campaniei electorale. Calendarul aprobat de Guvern

alegeri locale 2020

Alegeri locale 2020. Localitățile din România sunt deja împânzite de afișe electorale, deși Guvernul a aprobat abia ieri, printr-o hotărâre, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării alegerilor locale din 2020.

Românii sunt așteptați, așadar, să-și voteze primarii și consilierii locali, pe 27 septembrie, dată stabilită printr-o lege adoptată de Parlament. Potrivit proiectului, pe data de 27 septembrie vor avea loc alegerile pentru consiliile locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti, consiliile judeţene, precum şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

Alegeri locale 2020. Calendarul alegerilor

Partidele vor începe să strângă semnături pentru candidați de săptămâna viitoare. Candidații mai harnici au deja și sloganuri de campanie precum și afișe electorale pe care le-au împânzit prin localități.

Partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi au început din 20 iulie, strângerea de semnături pentru susținerea candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al Capitalei, potrivit hotărârii AEP.

Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 şi 18 august. Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7.00, scrie Mediafax.

Pe 31 iulie, va avea loc desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central, iar pe 2 august se va completa BEC cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic care are ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum şi cu un reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor în numele organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în acest grup.

Alegeri locale 2020. Gabriela Firea și-a lansat sloganul

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și-a lansat sloganul pentru campania de la alegerile locale sub forma unui acronim al numelui său: „Forță, Iubire, Realitate, Eficiență, Adevăr Oamenilor”. Asta scrie, într-un mesaj pe Facebook, că în această perioadă „se fac și se desfac alianțe politice electorale”, dar ea se aliază „doar cu oamenii”.

„În aceste zile se fac și se desfac alianțe politice electorale. De dreapta, de stânga, de oricare. Se întâlnesc politicieni și negociază. Diverse: posturi, calendare de alegeri, strategii. Este uitat esențialul! Esențialul îl reprezintă oamenii. Viață lor. Trăirile lor. Nevoile lor. Problemele și îngrijorările lor. Ce îi bucură, ce speră, ce așteaptă. Ce iubesc, ce nu.

De aceea, le răspund aici și definitiv tuturor celor care mă întreabă: dumneavoastră cu cine va aliați, că să câștigați? Mă aliez doar cu oamenii! Este singură legătură care contează! Singură care merită orice efort, orice sacrificiu! De 30 de ani, sunt aproape de oameni.

În presă, le-am apărat interesele. În Senat, am propus și votat legi pentru oameni. Pentru oamenii normali, nu pentru privilegiați. La primărie, am deblocat și rezolvat probleme pentru oameni. S-au făcut multe, chiar dacă mai sunt încă multe de făcut. Într-un oraș nu se termină niciodată problemele. Important este să vrei și să poți să faci, pentru oameni, nu în avantajul tău. Pot și vreau să fac în continuare cât mai multe pentru oameni.

„Partenerii mei sunt bucureștenii, nu politicienii de conjunctură”

Partenerii mei sunt bucureștenii, nu politicienii de conjunctură. Spun de 4 ani că problemele noastre au nevoie de implicare, nu de catalogari că ar fi de stânga sau de dreapra. În ultima perioada observ că sunt și alțîi care mă copiază și afirmă cam la fel. Tardiv. Dotarea unui spital, construirea unui pasaj, deschiderea unei grădinițe sunt probleme pur și simplu. Nu sunt de stânga sau de dreapta.

Repet, îmi doresc o singură alianța, că și până acum. Nu umblu după alianțe electorale care pun interesul politic mai presus de interesul oamenilor. Pe cei care gândesc la fel îi aștept lângă mine. Să fim împreună Alianța: Firea pentru oameni!”, arată un mesaj publicat joi pe Facebook de propunerea de candidat PSD la alegerile pentru Primăria București, Gabriela Firea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: