Redactia.ro
Home » Bacalaureat 2020 » Au început înscrierile la Bacalaureat 2020. Ce trebuie să știe elevii

Au început înscrierile la Bacalaureat 2020. Ce trebuie să știe elevii

Examen bac 2020

Înscrierile la examenul de bacalaureat au început miercuri. Până pe 10 iunie canditații care vor să dea examenul maturității în sesiunea din această vară trebuie să își depună actele pentru a putea participa la examen.

Examenul de Bacalaureat 2020 se efectuează în condiții speciale

De miercuri au început înscrierile pentru Bacalaureat, dar din cauza pandemiie de coornavirus și pentru a evita infecțiile, acestea sunt făcute, pentru prima dată, online.

Astfel, candidații trebuie să completeze și să depună online documentele tip de înscriere, pentru a da examenul în sesiunea iunie-iulie 2020.

De asemenea, Ministerul Educației a publicat toate datele necesare pentru elevi, inclusiv calendarul de desfășurare a probelor.

Potrivit calendarului transmis oficial, între 3 și zece iunie au loc înscrierile la examenul maturității. Apoi, în perioada 11-17 iunie au loc evaluările respectiv recunoașterea competențelor lingvistice.

Probele scrise o să se desfășoare între 22 și 25 iunie. Pe 22 o să aibă loc proba la limba română, pe 23 cea la limba maternă. Pe 24 elevii o să susțină examenul la proba obligatorie a profilului, iar pe 25 va avea loc examenul la proba la alegere.

Sesiunea specială de Bac pentru cei care au avut o stare de sănătate precară la prima sesiune

Elevii care au simptome respiratorii, temperatură sau orice altă problemă legată de coronavirus pot da examenele de finalizare a studiilor într-o sesiune specială.

Autoritățile au anunțat deja datele la care aceasta va avea loc de pe 6 iulie, când se va da examenul la limba și literatura română. Pentru elevii care dau evaluarea națională, sesiunea specială va începe pe 29 iunie.

Am avut o discuţie cu doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie şi mi-am dat acordul, că e clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu, fiind în achetă epidemiologică, eventual în spital, nu li se poate răpi şansa de a da Bacalaureatul”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Examenele de finalizare a studiilor pentru elevii de clasa a XII-a și cei din clasa a VIII-a se desfășoară în condiții speciale. Elevii trebuie să poarte mască în timpul probelor și nu pot fi mai mult de zece elevi în clasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: