Redactia.ro
Home » Sport » Bianca Andreescu are COVID-19! Nu va juca la Madrid!

Bianca Andreescu are COVID-19! Nu va juca la Madrid!

Bianca Andreescu, COVID-19, WTA

Jucătoarea de tenis din Canada a fost testată pozitiv la Covid-19. Astfel, va rata turneul WTA 1.000 de la Madrid, patronat de Ion Țiriac.

Anunțul a fost făcut chiar de Bianca Andreescu pe pagina sa de socializare. Jucătoarea a făcut 2 testele înainte de a zbura spre Spania, și conform protocolului unul când a aterizat.

„După două teste negative înaintea zborului meu spre Madrid, am fost testată pozitiv la Covid-19, din păcate, la sosirea mea, aşa că nu voi putea disputa Openul de la Madrid”, a precizat Bianca Andreescu, jucătoare aflată pe locul 6 WTA.

Bianca Andreescu, urmărită de ghinion

Jucătoarea din Canada a avut mai multe probleme în ultimii ani. Campioana de la US Open a lipsit de pe teren 15 luni în anul 2019, după ce a suferit o accidentare la genunchi. A revenit la începutul anului, în luna februarie la turneul de la Australian Open. A fost însă eliminată în turul al doilea de taiwaneza Su-wei Hsieh (6-3, 6-2). A urmat o altă lovitură. Bianca Andreescu a fost obligată să se retragă din finala turneului de la Miami, după ce s-a accidentat la umăr.

„Mă simt bine, mă odihnesc şi urmez în continuare protocoalele sanitare şi recomandările privind siguranţa. Sunt nerăbdătoare să revin pe teren cât mai repede”, a mai scris Bianca Andreescu.

Cea mai bună poziție atinsă în clasamentul WTA, de jucătoarea de tenis a fost locul 5 pe care l-a obținut pe 9 septembrie 2019. Jucătoarea cu origini românești este în Top 10 WTA, chiar dacă nu a putut juca în 2020. Pe 17 martie 2019 a câștigat titlul la Indian Wells. A fost prima jucătoare care a primit wild card, și a câștigat turneul. A urmat Canadian Open. Pe 8 septembrie a câștigat turneul de Grand Slam de la US Open. A devenit prima jucătoare din Canada care câștigă un turneu de Grand Slam. Până acum, Bianca Andreescu a câștigat din tenis aproape 7 milioane de dolari.