Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 2020. Când se sărbătoresc Floriile și Paștele Catolic

Calendar 2020. Când se sărbătoresc Floriile și Paștele Catolic

Când se sărbătoresc Floriile și Paștele Catolic

Când se sărbătoresc Floriile și Paștele Catolic în calendarul 2020. Vor fi sărbătorite cu o săptămână mai târziu față de Paștele Ortodox.

În 1054 s-a produs Marea Schismă a Bisericii Creștine și de atunci, Paștele are date diferite pentru ortodocși și catolici. Sărbătoarea are loc la o săptămână distanță. Biserica catolică se orientează după Calendarul Gregorian și cea ortodoxă după Calendarul Iulian.

Paștele și Floriile se sărbătoresc la o săptămâna distanță în Biserica Catolică. Data la care are loc Paștele va dicta data la care se sărbătoresc Floriile și Rusaliile. La catolici, Paștele se sărbătorește în funcție de echinocțiul de primăvară stabilit după calendar gregorian. Astfel, în acest an, în calendar 2020, Paștele Catolic se sărbătorește pe 12 aprilie. Astfel, sărbătoarea Floriilor va avea loc în 5 aprilie 2020.

Calendar ortodox 2020. Pe ce dată cad Floriile și Paștele

Calendar 2020. Când se sărbătoresc Floriile la catolici și ce semnifică

Duminica Floriilor sărbătorește intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim. Aceasta, conform Bibliei, a avut loc în zilele dinaintea patimilor. Motivul pentru care se numește Florii este pentru că Iisus Hristos a fost întimpinat în Ierusalim cu flori și ramuri de măslin.

De Florii, catolicii petrec, însă se și pregătesc sufletește pentru întimpinerea Săptămânii Mari, denumită Săptămâna Patimilor. În Duminica Floriilor nu se spală haine, pentru că apoi nu îți va merge bine în viață.

Catolicii duc ramuri de salcie sau de măslini la biserică, unde le sfințesc. Acolo se spovedesc și se împărtășesc, tradițional, cu azimă, pâine nedospită. Apoi merg pe străzi cu ele în mâini, cântând rugăciuni. Crengile sfințite sunt apoi duse acasă și așezate la icoane.

De asemenea, de duminica Floriilor are loc și Ziua Tineretului, la inițiativa lui Papa Ioan Paul al II-lea. Evenimentul are loc în întreaga lume, din trei în trei ani, în ziua de Florii.

Tradiții și obiceiuri de Paștele Catolic

Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștină a anului. Ea are loc după o perioadă de post. Creștinii catolici țin post doar de carne, spre deosebire de ortodocși, care au interdicșie și la ouă, lapte sau brânză.

De asemenea, în țările catolice se organizează procesiuni care evocă lumea antică din vremea lui Iisus. Actori în costumele personajelor biblice străbat în tăcere, la lumina faclelor, străzile centrale, într-o procesiune care amintește de Drumul Crucii.

Apoi, toți credincioșii se pregătesc pentru slujbă. La catolici, slujba de înviere se termină la miezul nopții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: