Redactia.ro
Home » Știri » Când depune PSD moțiunea de cenzură. Iohannis a anunțat deja premierul

Când depune PSD moțiunea de cenzură. Iohannis a anunțat deja premierul

moțiunea de cenzură

PSD va depune vineri moțiunea de cenzură. Vineri este și ziua în care liderii social-democrați se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a stabili poziţia cu privire la o posibilă guvernare.

„Vineri va trebui depusă moţiunea de cenzură. Demiterea Guvernului Orban pentru incompetență. E un guvern toxic care trebuie demis de urgență”, a spus deputatul PSD Alfred Simonis, potrivit Romania TV.

Marcel Ciolacu a spus că demersul nu vizează preluarea guvernării, ci intenția guvernanților de a modifica legea electorală.

„Demersul nostru este pentru a apăra un principiu democratic, respectiv să nu modifici legile electorale, foarte importante în orice stat şi în orice colţ al lumii, în ultimele şase luni de desfăşurare a lor. Cu alte cuvinte, nu ai dreptul să modifici regulile în timpul jocului.

Chiar dacă se spune că mai sunt patru luni – mai sunt patru luni calendaristice -, în cele patru luni sunt 45 de zile de campanie electorală, o lună de depunere a candidaturilor, de mers la tribunal, validare a lor. Cu alte cuvinte, în joc mai este o lună de zile înainte de începerea tuturor procedurilor. (…) Cred în continuare că moţiunea va trece”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

PSD, îngrijorat de şansele moţiunii de cenzură

Deputatul PSD Valeriu Steriu spune, într-un interviu pentru RFI, că partidul mai are nevoie de cinci voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, iar şansele acesteia sunt mici în acest moment.

„Într-adevăr, matematic nu sunt șanse la acest moment, dar astăzi avem o primă sesiune, cel puțin la Camera Deputaților, în care vom mai începe discuții, negocieri, cu alte grupuri parlamentare”, spune deputatul PSD.

El speră ca în urma discuţiilor să fie convinşi şi parlamentari de alte alte grupuri parlamentare, având în vedere că în acest moment doar PSD şi UDMR susţin clar dărâmarea Guvernului.

„Celelalte grupuri parlamentare pot să participe, sunt chiar și deputați și senatori neafiliați, care la rândul lor pot veni. Este nevoie matematic de încă cinci voturi și cu siguranță se pot identifica aceste cinci voturi”, consideră Steriu.

Președintele Klaus Iohannis și-a ales deja premierul

Klaus Iohannis a declarat luni că îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier, în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată.

„Da, şi de data aceasta şi de data viitoare, tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier”, a spus preşedintele, întrebat pe cine va propune pentru funcţia de prim-ministru în cazul în care va fi adoptată o moţiune de cenzură.

„Chiar în această săptămână se desfășoară o sesiune extraordinară a Parlamentului și aștept cu mare interes ce va decide Parlamentul.”, a spus Klaus Iohannis, întrebat despre anticipate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: