Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă carnea de miel în acest an. Care este prețul ei, înainte de Paști

Cât costă carnea de miel în acest an. Care este prețul ei, înainte de Paști

Pregătirile de Paști sunt în toi și toți românii vor să pună pe masă bucate tradiționale. Carnea de miel, specifică acestei perioade, are un preț mai mare în acest an.

Cât costă carnea de miel în acest an. Care este prețul ei, înainte de Paști

Dacă în alți ani românii obișnuiau să meargă în târguri pentru a-și cumpăra carne de miel pentru masa de Paști, iată că în 2021 cei mai mulți apelează la magazinele online, dar merg și fizic în magazinele cu carne. Un lucru este cert, anul acesta preţurile sunt mult mai mari, transmit știrileprotv.ro.

Order online ~ Express Food Delivery in

De asemenea, comercianții spun că în ultima vreme, românii nu mai cumpără miei întregi, ci bucăți din acesta și în cantităţi mai mici. Cei mai mulți cumpără pulpe, care costă în medie 30 de lei kilogramul, dar şi organele folosite pentru drob, care ajung un preț în jur de 20 de lei. La mare căutare sunt și cotletele de berbecuț și pastramă. În magazine găsim şi drob gata făcut, cu 30 de lei kilogramul.

Românii preferă producătorii

Unul din trei români preferă să cumpere carne de miel direct de la producător, arată un sondaj de pe o platformă oline. Totodată, mulți români apelează și la fermierii care vând carne online. Faţă de anul trecut, vânzările online au crescut cu 36%. Și, fiind vorba de o comandă online, un kilogram de carne de miel din Noua Zeelandă, de exemplu, pleacă de la 40 de lei şi poate ajunge la 100 de lei.

Au crescut cererile pentru produsele din capră, oaie și ied

Cifrele mai arată că au crescut cererile în acest an și pentru produsele din capră și oaie. Dacă în iarna lui 2020, cererea era de doar  10% din totalul comenzilor, în martie aceasta a crescut la 20%, iar în aprilie, 70% din total. Românii comandă în medie produse din capră și oaie, în valoare de 310 de lei. Tot în mediul online, a crescut și cererea pentru carnea de ied, cu 150%.

Mirosul cărnii de oaie îi deranjează pe români. Arabii știu cum să-l îndepărteze

Cum se prepară carnea de miel ca să nu miroasă. Rețeta unui bucătar arab - Stirileprotv.ro

Potrivit studiilor, un român mănâncă în medie, anual, în jur de trei kilograme de carne de oaie sau de capră. Acest procent înseamnă de zece ori mai puțin decât carnea de porc, din cauza….mirosului. Bucătarii spun că totul depinde de felul cum este gătită o astfel de carne, încât să-și piardă din miros. În bucătăria arabă, unde este multă carne de la ovine din România, carnea de miel sau de oaie nu miroase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: