Redactia.ro
Home » Știri » Ce program au magazinele Lidl, Mega Image sau Profi în duminica Floriilor

Ce program au magazinele Lidl, Mega Image sau Profi în duminica Floriilor

Ce program au magazinele Lidl, Mega Image sau Profi în duminica Floriilor

Program magzine de Florii 2021. Sărbătoarea Floriilor este foarte aproape și românii cu siguranță doresc să știe cât timp vor fi deschise magazinele în această zi de sărbătoare.

Program magzine de Florii 2021. Până la ce oră poți face cumpărături

Având în vedere că în majoritatea zonelor din țară au loc restricții de weekend pentru că numărul de cazurilor de infectare cu coronavirus este unul care depășește incidența de patru,  marile magazine se închid la 18:00 începând de vineri. Astfel, atât vineri, cât și sâmbătă și duminică, magazinele au program doar până la 18:00, dacă incidența de cazuri este mai mare de patru la mia de locuitori.

În restul zonelor în care această restricție nu se aplică magazinele sunt deschise până la 20:00. Totuși, autoritățile au decis să prelungească programul magazinelor în vinerea dinaintea Floriilor, adică pe data de 23 aprilie 2021.

Astfel, în această zi, indiferent de rata de incidență din localitatea respectivă magazinele se vor închide la 20:00. Cel mai probabil, magazinele vor fi deschise în toate zonele țării până la ora limită stabilită de autorități. Diferențele de program nu au fost anunțate deocamdată pe site-urile marilor magazine, dar înainte să pleci la drum cel mai bine te asiguri să vezi dacă acestea au anunțat vreo modificare.

„O să includ vinerea, pentru că se prinde şi vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, a afirmat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Tradiții și obiceiuri de Florii. Ce e complet interzis să faci

Duminica Floriilor este una plină de tradiții și superstiții.  Aceasta reprezintă Intrarea Domnului în Ierusalim și este cea mai mare sărbătoare din postul mare. Aceasta amintește de momentul triumfător în care Mântuitorul a intrat în cetatea Ierusalimului, a doua zi după ce l-a înviat pe Lazăr și a fost primit de către creștini ca un adevărat împărat, cu ramuri de finic și spuneau:  “Osana întru Cel de Sus! Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”.

Tocmai de aceea, în această se sfințesc la biserică ramuri de salcie. În această zi se mănâncă pește, fiind ultima dezlegare înainte de Săptămâna Patimilor, care este una a tristeții.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: