Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce rugăciune trebuie să rostești astăzi cu ocazia Înălțării Domnului. Te va scăpa de orice necaz

Ce rugăciune trebuie să rostești astăzi cu ocazia Înălțării Domnului. Te va scăpa de orice necaz

Rugăciune

Astăzi, 13 iunie 2024, creștinii ortodocși din întreaga lume celebrează una dintre cele mai importante sărbători religioase, Înălțarea Domnului. La 40 de zile după Învierea Domnului Iisus Hristos, această zi sfântă reamintește credincioșilor despre ascensiunea Mântuitorului la Ceruri împreună cu trupul Său, simbolizând ridicarea naturii umane către Împărăția lui Dumnezeu. În această zi, creștinii rostesc o rugăciune specială, despre care se spune că are puterea de a alunga toate relele.

Semnificația sărbătorii Înălțarea Domnului

Înălțarea Domnului, sărbătorită la 40 de zile după Paște, marchează momentul în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri în prezența ucenicilor săi. Această sărbătoare are o semnificație profundă pentru creștinii ortodocși, fiind o reamintire a faptului că destinul final al omului nu este pe pământ, ci în Împărăția lui Dumnezeu. Prin Înălțare, Hristos a ridicat natura umană la ceruri, arătând că locul nostru este alături de Dumnezeu, trăind în veșnicie în iubirea Preasfintei Treimi.

În fiecare an, la 40 de zile de la Învierea Domnului Iisus Hristos, celebrăm Înălțarea Sa la Ceruri împreună cu trupul Său. Această sărbătoare ne amintește că Mântuitorul a coborât pe pământ, a îmbrățișat natura umană și a sfințit-o în trupul Său propriu. Prin Înălțare, El a ridicat această natură umană la ceruri, arătându-ne că destinul final al omului nu este aici, pe pământ, ci în Împărăția lui Dumnezeu, unde suntem chemați să trăim în veșnicie în iubirea Preasfintei Treimi.

Rugăciunea specială de Înălțarea Domnului

În această zi sfântă, credincioșii rostesc o rugăciune specială, menită să alunge relele și să aducă binecuvântare în viețile lor. Această rugăciune este un act de credință și de recunoștință față de jertfa și înălțarea Mântuitorului.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălțimile cerești pentru mântuirea noastră și hrănindu-Te cu bucurie duhovnicească în sfintele și prealuminoasele zile ale învierii Tale pământești, Te-ai înălțat cu slavă de la noi la ceruri și ai șezut la dreapta lui Dumnezeu și Tatălui! În această senină și atotluminoasă zi a Dumnezeieștii Tale înălțări la ceruri, pământul prăznuiește și saltă, cerul se bucură astăzi de înălțarea Ziditorului făpturii, oamenii Te slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită și căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată și înălțată la ceruri.

Această rugăciune continuă să sublinieze bucuria și recunoștința pentru înălțarea Domnului, cerând ajutorul divin pentru a ne ridica gândurile și acțiunile deasupra celor lumești și a ne concentra asupra lucrurilor spirituale și veșnice.

Importanța spirituală și tradițiile legate de Înălțarea Domnului

Înălțarea Domnului este o sărbătoare încărcată de simbolism și semnificații spirituale profunde. Ea marchează sfârșitul prezenței fizice a lui Iisus pe pământ și începutul misiunii Apostolilor de a răspândi Evanghelia. Aceasta reamintește credincioșilor că, deși Iisus nu mai este prezent fizic, El este mereu alături de ei prin Duhul Sfânt.

În multe comunități ortodoxe, Înălțarea Domnului este marcată prin slujbe speciale, procesiuni și diverse obiceiuri tradiționale. Credincioșii merg la biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie, unde preoții citesc pasaje din Evanghelie legate de acest eveniment și rostesc rugăciuni speciale.

Îngerii se veselesc zicând: Cine este acesta, care a venit cu slavă, puternic în lupte și tare în războaie? Acesta este cu adevărat Împăratul Slavei? Învrednicește-ne și pe noi, neputincioșii, care gândim încă la cele pământești și săvârșim neîncetat cele plăcute trupului, să cugetăm la înfricoșătoarea Ta înălțare la cer, grijile cele trupești și cele lumești să le lepădăm și, împreună cu Apostolii Tăi, să privim acum la cer, și cu toată inima și cu tot cugetul nostru, să ne amintim că acolo sus, în ceruri, este sălașul nostru, iar aici pe pământ suntem numai străini și călători, plecați din casa Părintească în țara îndepărtată a păcatului.

Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie, Doamne, ca, prin preaslăvita înălțarea Ta, să însuflețești conștiința noastră, să ne scoți din robia acestui trup și a acestei lumi păcătoase și să ne învrednicești să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământești; că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci Ție, Domnului și Dumnezeului nostru, să-Ți slujim și să lucrăm, până când, dezlegându-ne de legăturile trupului și trecând vămile văzduhului, să dobândim cereștile Tale locașuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii și îngerii și cu toți Sfinții, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început și cu Preasfântul și Bunul și de Viață Făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!”.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: