Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce vârstă are, de fapt, luna? Se pare că este mult mai tânără decât se credea inițial

Ce vârstă are, de fapt, luna? Se pare că este mult mai tânără decât se credea inițial

Luna

Luna este mai tânără decât se credea inițial, arată un studiu efectuat recent. Astfel, o cercetare efectuată de germani spune că vârsta lunii este mult mai mică decât cea stabikită anterior.

Ce vârstă are, de fapt, Luna. E mai tânără decât se credea

Luna este mai tânără decât se credea. Este vorba de o diferență de 85 de milioane de ani. Așadar, luna are, în realitate, 4,4425 miliarde de ani.

Studiu care a ajuns la această concluzie a fost realizat de Centrul Aerospațial German și de Universitatea din Münster.

Luna a fost creată după ce o planetă de mărimea lui Marte s-a ciocnit cu planeta noastră. În urma coliziunii, în spațiu au fost aruncate mai multe materii, ce au dus, în timp, la formarea lunii.

„De aici, Luna s-a format într-un timp scurt, probabil în doar câteva mii de ani,” a explicat Doris Breuer, coautor al studiului și șeful departamentului de fizică planetară de la Institutul DLR de Cercetări Planetare.

Cercetarea care a descoperit că luna este mai tânără

Studiul realizat în Germania a folosit materiale complexe pentru a depista modul în care luna s-a format în timp. O descoperire care s-a făcut în urma acestui proces a fost aceea că luna este, de fapt, mai tânără decât se credea.

„Rezultatele acestui model arată că oceanul magmă al Lunii a avut o lungă durată și a avut nevoie de aproape 200 de milioane de ani pentru a se solidifica complet în roca de manta”, a declarat Maxime Maurice, liderul echipei de cercetători ce a realizat acest studiu complex.

Luna este satelitul natural al planetei noastre, mai exact este corpul ceresc care orbitează în jurul Terrei. De altfel, luna este al cincilea sateliat natural al sistemului solar, în ceea ce privește dimensiunile. Potrivit datelor științifice culese până la ora aceasta, Luna s-a format acum 4,5 milioane de ani, nu cu mult timp înainte de formarea planetei Pământ, singura pe care există viață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: