Redactia.ro
Home » Știri » Ciclonul care a făcut prăpăd prin Europa ajunge mâine în România! Zonele vizate de vremea rea

Ciclonul care a făcut prăpăd prin Europa ajunge mâine în România! Zonele vizate de vremea rea

Ciclonul care a făcut prăpăd prin Europa ajunge mâine în România! Zonele vizate de vremea rea

Ciclonul devastator care a lovit Europa în ultimele zile este pe cale să ajungă în România. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a oferit detalii importante despre evoluția previzionată a vremii în România, subliniind zonele care vor fi afectate de această condiție meteorologică severă.

Ciclonul care a făcut prăpăd prin Europa ajunge mâine în România

Elena Mateescu a declarat că România se află la periferia ciclonului, însă chiar și așa, efectele sale vor fi resimțite în mai multe regiuni ale țării. Se așteaptă precipitații începând din noaptea de joi spre vineri în diverse zone, inclusiv în Banat, Muntenia, sudul Crișanei și al Transilvaniei. În zonele înalte ale Carpaților Meridionali, se prevăd chiar și precipitații mixte, fiind posibile și intensificări ale vântului, cu rafale de peste 40-50 km/h. În alte zone unde vor fi ploi, acestea vor fi la cote mai reduse.

Zonele vizate de vremea rea

Înainte de sosirea ciclonului, se remarcă un regim termic neobișnuit de ridicat pentru această perioadă a anului, cu temperaturi între 8-21°C. De asemenea, este de remarcat faptul că mâine, în ultima zi a iernii 2023-2024, este posibil să asistăm la un record istoric al temperaturilor pentru luna februarie, cu o abatere termică de 6,8°C față de media normală a lunii februarie. Aceasta ar fi cea mai mare abatere termică înregistrată pentru o lună februarie, precum și față de celelalte luni ale anului.

Previziunile meteorologice indică că această iarnă 2023-2024 ar putea fi cea mai caldă înregistrată, având în vedere abaterile termice semnificative înregistrate în decembrie, ianuarie și acum în februarie. Temperaturile vor rămâne ridicate și în următoarele zile, cu variații minime între 9°C și 19°C în funcție de zonă. Totuși, începând de la mijlocul săptămânii viitoare, se așteaptă o scădere semnificativă a temperaturilor, cu până la 11-12°C în partea de vest și sud și până la 9-10°C în Moldova.

„Ne aflăm la periferia acestui ciclon, care afectează o bună parte din Europa, însă fenomenele nu vor avea intensitatea celor în care el are centrat nucleul.

Vor fi precipitații în special începând din noaptea de joi spre vineri în Banat, în Muntenia, în Muntenia, sudul Crișanei și al Transilvaniei, iar în zona înaltă Carpaților Meridionali, posibil precipitații mixte, acolo unde și vântul va putea avea intensificări, cu viteze la rafală mai mari peste 40-50km/h, dar și în zonele în care vor fi ploi la cote mai reduse.

Până atunci însă, vorbim de un regim de temperaturi mult mai ridicat comparativ pentru această perioadă din calendar 8-21°C

Mâine, în ultima zi a iernii 2023-2024 și conform datelor de la acest moment, putem să anticipăm recordul istoric al lunii februarie din acest an, cu o abatere termică de 6,8°C față de normalul termic al unei luni februarie, fiind cea mai ridicată abatere pentru o lună februarie, dar și pe comparativ cu celelalte luni ale anului.

Și este posibil ca în condițiile în care decembrie a fost, de asemenea o lună caldă, ianuarie cu o medie de 1,9°C ca și abatere în decembrie 3,3 iată acum februarie cu 6,8 de asemenea, întreg sezonul din această iarnă 2023-2024 să fie cel mai cald, pentru că ne apropiem de o abatere termică a sezonului de 4°C doborând recordul din iarna anterioară cu 3,5 și chiar și luna martie va debuta într-un context de vreme caldă, pentru că, cel puțin așa cum arată datele de la finalul săptămânii.

Vineri, sâmbătă și duminică, ecartul termic cu mici variații de la o zi la alta între 9°C până la 19°C pentru ziua de vineri sâmbătă 17°C duminică 18°C.

Este posibil ca începând de la mijlocul săptămânii viitoare să vorbim, începând de joi, de o scădere a regimului de temperaturi cu șapte 11-12°C în partea de vest și sud, cel mult nouă 10°C în Moldova”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN. 

Astfel, ciclonul care a afectat multe zone din Europa va aduce condiții meteorologice dificile în România, cu precipitații și variații semnificative ale temperaturilor. Este esențial ca locuitorii din zonele afectate să fie pregătiți pentru schimbările meteorologice și să urmărească cu atenție actualizările și avertismentele emise de autorități și de ANM. Asigurarea măsurilor de siguranță și luarea în considerare a recomandărilor sunt cruciale pentru a gestiona în mod eficient această perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: