Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Daniel Dines și cum a ajuns cel mai bogat român? Are miliarde de euro în conturi

Cine este Daniel Dines și cum a ajuns cel mai bogat român? Are miliarde de euro în conturi

Cine este Daniel Dines și cum a ajuns cel mai bogat român? Are miliardele de euro în conturi

Iată cine este Daniel Dines și cum a ajuns cel mai bogat român! Are miliarde de euro în conturi.

Cine este Daniel Dines și cum a ajuns cel mai bogat român

În anul 2023, România a asistat la o schimbare de proporții în topul celor mai bogați români. Ion Țiriac, o figură iconică în lumea afacerilor românești, a fost detronat de către un alt magnat, Daniel Dines. Cu o avere impresionantă de 2,1 miliarde de dolari, Daniel Dineș a urcat pe locul întâi în topul Forbes și a devenit cel mai bogat român din 2023.

Născut în Bacău, în orașul Onești, Daniel Dines are 51 de ani și este cunoscut ca fiind co-fondatorul companiei de software UiPath. Încă din 2019, el a fost recunoscut ca primul miliardar român care se ocupă cu afaceri legate de roboți software. Cu o ascensiune rapidă în lumea afacerilor, Dineș a ajuns să fie clasat pe locul 1456 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Una dintre investițiile semnificative ale lui Daniel Dines a avut loc în România în anul 2021, când a decis să-și achiziționeze o locuință de lux în Capitală. A ales o vilă impunătoare situată în zona Dorobanți, pentru care a plătit nu mai puțin de 3.500.000 de euro. Această proprietate recent renovată atrage privirile datorită eleganței sale și a mașinii Alfa Romeo 2000 Spiderfastback parcate în fața ei, mașină care este considerată mașina de suflet a lui Daniel Dineș și pe care doar el o conduce.

În plus, Daniel Dines a luat măsuri de securitate stricte pentru proprietatea sa din Dorobanți. A angajat câțiva bodyguarzi profesioniști, unii dintre aceștia fiind foști membri ai Legiunii Străine, pentru a asigura siguranța sa și a proprietății sale. Cu un total de șase bodyguarzi care îl însoțesc, este clar că Dineș acordă o importanță deosebită securității personale.

Cu toate acestea, Daniel Dines nu petrece mult timp în România. Compania UiPath, pe care a co-fondat-o în 2005, are acum sediul central în New York și este listată la Bursă. În 2023, UiPath a înregistrat venituri de 9,5 miliarde de dolari și o creștere impresionantă de 34%.

Are miliarde de euro în conturi

De asemenea, Daniel Dines s-a implicat și în proiecte imobiliare în România, în special prin intermediul unei companii de investiții pe care o controlează. A deținut 5% din acțiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties, o companie fondată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu. Această companie este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din București, concentrându-se pe proiecte rezidențiale, de birouri și mixte.

Daniel Dines a declarat despre investițiile sale în România:

„România a demonstrat de-a lungul anilor că este un excelent hub de talente în diverse sectoare, iar potențialul industriei imobiliare nu face excepție. Credem în dezvoltarea acestuia în Romania, suntem un partener pe termen lung și vrem să continuăm să investim în proiectele de dezvoltare ale companiei One United Properties”, spunea Daniel Dines.

Astfel, Daniel Dines a reușit să se afirme în lumea afacerilor, să obțină o avere considerabilă și să devină cel mai bogat român în 2023, detronând o figură emblematică ca Ion Țiriac. Cu o carieră impresionantă și investiții de succes în imobiliare, Dines rămâne un exemplu de succes în mediul de afaceri românesc și internațional.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: