Redactia.ro
Home » Stil de viață » Consumi acest aliment în fiecare zi, dar este o „OTRAVĂ” pentru organism: „Roade corpul ca rugina”!

Consumi acest aliment în fiecare zi, dar este o „OTRAVĂ” pentru organism: „Roade corpul ca rugina”!

Transformarea uimitoare a corpului tău după 7 zile fără zahăr. Ce se întâmplă în organism

Alimentul despre care vorbim este consumat sub diferite forme: solid, „ascuns” în alimente sau în băuturi. Zahărul, pe cât de dulce este, pe atât de dăunător poate fi pentru organism.

Medicul ne spune să observăm semnele bolnavilor de diabet, o boală „parşivă” care este dată şi de consumul mare de zahăr, substanţa incriminată. Zahărul nu aduce cu el numai kilograme în plus, dar ne şi îmbătrâneşte şi ne face rău în tot corpul.

Zahărul oferă energie, dar nu e şi hrănitor

În zahăr nu sunt proteine, grăsimi esenţiale, vitamine sau minerale… doar energie pură. Atunci când oamenii mănîncă până la 10-20% din calorii sub formă de zahăr (sau mai multe), acest lucru poate deveni o problemă majoră şi să contribuie la deficitul de nutrienţi.

Zaharul conţine o mulţime de calorii, fără substanţe nutritive esenţiale. De asemenea, el provoacă cariile dentare prin alimentarea bacteriilor dăunătoare din gură.

Dr. Mihaela Bilic „condamnă” zahărul

Dr. Mihaela Bilic susţine că „nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul”.

Oare cât o să ne mai ia până vom pune zahărul lângă alcool, tutun şi droguri uşoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv şi iubeşte gustul dulce.

Când consumăm zahăr se sintetizează substanţe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. Pentru nicotină şi alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaştem caă nu sunt nutrienţi, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu şi mai lung”, a spus dr. Bilic.

Ce fructe să eviți dacă ai probleme cu glicemia

Bananele sunt bogate în potasiu, vitamina B6, fibre, dar și în carbohidrați. În special, banalele foarte coapte trebuie evitate deoarece au un indice glicemic crescut.

Pentru a contracara efectul asupra glicemiei, poți combina banane cu o mână de nuci sau cu unt de arahide fără zahăr. Proteinele și grăsimile din aceste alimente compensează creșterea nivelului zahărului din sânge.

Și strugurii sau mango conțin o cantitate mare de zahăr. Deci trebuie consumate cu moderație. De asemenea, nu exagera cu sucurile de fructe. Sunt la fel de periculoase pentru glicemie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: