Redactia.ro
Home » Știri » Contract vânzare cumpărare auto gratuit. Model PDF

Contract vânzare cumpărare auto gratuit. Model PDF

Masina

Atunci când vrei să îți vinzi vechiul autoturism sau când vrei să cumperi o mașină second-hand, trebuie să întocmești un contract de vânzare-cumpărare. Iată tot ce trebuie să știi despre acest fel de contract.

Cum arată, de fapt, un contract de vânzare-cumpărare

Atunci când proprietarul unei mașini se schimbă, din punct de vedere legal cel care o vinde trebuie să ofere cumpărătorului o serie de documente. Este vorba, printre acestea, despre contractul de vânzare-cumpărare, care face ca achiziționarea propriu-zisă să fie în legalitate.

Acest document poate fi completat la orice centru de acte auto, dar o soluție mult mai simplă și la îndemână este să întocmiți singur acest act, fără bătai de cap. De altfel, un astfel de model este disponibil chiar pe site-ul drpeciv.ro, unde cei intersați pot oricând să descarce acest model standard. Acesta poate fi completat și de mâna, dar recomandarea este să îl faceți pe calculator, pentru a fi mai lizibil.

Contractul de vânzare-cumpărare reprezintă, pe scurt, transferul de proprietate de la o persoană fizică la o alta. Modelul de formular de vânzare-cumpărare este stabilit în Ordinul comun al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Finanțelor Publice și al Ministerului Afacerilor Interne nr. 1.069/2016.

Ce trebuie să conțină un contract de vânzare-cumpărare

Un lucru foarte important, pe care oricine cumpără o mașină trebuie să îl știe, este că un contract de vânzare-cumpărare trebuie emis în cinci exemplare. În cazul în care noul proprietar nu are domiciliul fiscal în țara noastră, atunci trebuie doar patru exemplare ale contractului.

Un contract de vânzare-cumpărare conține, pe scurt, datele de identificare ale celui care înstrăinează mașina, adică fostul proprietar și pe cele ale noului proprietar, cel care o achziționează. De asemenea, el trebuie să conțină informații despre mașină (marca, numărul de identificare, anul de fabricație etc.). Nu în ultimul rând, contractul de vânzare-cumpărare trebuie să aibă prețul mașinii și semnăturile celor două parți contractante.

Loading...