Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus. S-a dat startul testării gratuite a profesorilor și personalul auxiliar din Capitală

Coronavirus. S-a dat startul testării gratuite a profesorilor și personalul auxiliar din Capitală

testare gratuită

Primăria Capitalei a dat startul testării gratuite a personalului didactic şi a celui auxiliar. Începând de joi, ora 15.00, dascălii și angajații din unitățile de învățământ se pot înscrie pe o aplicație online.

Aplicaţia online testamcovid.assmb.ro pentru înscrierea în proiectul „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” s-a deschis joi, la ora 15.00, după ce numărul de locuri disponibile a fost majorat la 27.000.

Probleme la lansarea aplicației online

Doar că imediat cum s-a anunțat noua platformă pentru testarea gratuită a personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București, aceasta s-a blocat. Vizitatorii adresei testamcovid.assmb.ro au fost întâmpinați de o eroare 404. După o pauză de funcționare de câteva minute, site-ul a redevenit activ, având însă linkuri greșite.

Personalul didactic și auxiliar din Capitală, care dorește să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR, se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea dedicată proiectului, urmând pașii indicați în aplicația de înscriere. După finalizarea înscrierii, Unitatea de implementare a proiectului, din cadrul ASSMB, va face programarea beneficiarilor la unitățile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacității de testare comunicată zilnic de acestea.

Care e numărul de locuri disponibile

Numărul de locuri disponibil pentru testarea Real Time PCR, în cadrul proiectului „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” a fost majorat de la 3.000 la 27.000, valoarea totală a proiectului, după suplimentarea cu 24.000 a numărului beneficiarilor, fiind de 5.442.000 lei.

„Sprijinul financiar în valoare de 200 lei/beneficiar – decontat de ASSMB direct unităţilor sanitare care realizează testarea, afiliate proiectului – este acordat angajaţilor farmaciilor, celor din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanţilor mass-media, angajaţilor firmelor de curierat, precum şi personalului didactic şi personalului auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de învăţământ din ciclul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, din Municipiul Bucureşti, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării RT-PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Personalul didactic şi auxiliar din Capitală, care doreşte să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR, se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea dedicată Proiectului „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, urmând paşii indicaţi în aplicaţia de înscriere aflată la adresa de Internet – https://testamcovid.assmb.ro”, anunţă Primăria Capitalei.

Recoltarea pentru testul RT-PCR constă în prelevarea de exsudat nazofaringian si faringian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: