Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cu cât se vinde acum bancnota de 50.000 de lei din 2001. Mulți români o au acasă

Cu cât se vinde acum bancnota de 50.000 de lei din 2001. Mulți români o au acasă

Colecționarii de bancnote vechi din România sunt dispuși uneori să dea sume incredibile pentru acestea, dar prețurile pot diferenția de multe ori în funcție de vechimea și starea acestora. Printre bancnotele căutate în ultima vreme se numără și cea de 50.000 de lei din 2001, care are pe avers portretul compozitorului George Enescu.

Cu cât se vinde acum bancnota de 50.000 de lei din 2001. Mulți români o au acasă

Mulți români ascund prin casă bancnote vechi care astăzi ar putea să le aducă câștiguri impresionante. Înainte să le aruncați sau să le puneți într-un loc unde să uitați de ele, ar trebui să știți că acestea pot aduce multă bucurie pentru colecționari. Mai exact, astăzi, o bancnotă de 50.000 de lei din 2001 a ajuns să coste 200 de lei, dar prețurile pot varia în funcție de cumpărător sau de starea acesteia.

În cele ce vor urma, vă vom prezenta detaliile pe care trebuie să le aveți în considerare atunci când intenționați să cumpărați sau să vindeți o asemenea bancnotă.

Detalii despre bancnota de 50.000 de lei

Avers: Portretul compozitorului George Enescu (1881-1955), privit din faţă. În centru, sunt ilustrate: un element floral reprezentând o garoafă (Dianthus dianthus), două note muzicale şi o vioară. Sus, stema României, denumirea băncii centrale emitente, „BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI”, şi medalion cu sigla „B.N.R.”. Jos, valoarea nominală în cifre şi litere „50.000 lei CINCIZECI MII”. În stânga, semnăturile guvernatorului, casierului central şi anul emisiunii „2001”. În dreapta, vertical, valoarea „CINCIZECI MII 50.000”.

Revers: În centru, este ilustrat Ateneul Român. În dreapta, imaginea unui pian. Sus, sînt imprimate: valoarea nominală „50.000” atît pe verticală cît şi pe orizontală, denumirea băncii centrale „BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI” şi sigla B.N.R. Jos, în dreapta, valoarea nominală în litere şi cifre „CINCIZECI MII lei 50.000”, iar în stânga, dreptunghi cu sigla B.N.R. În planul din stînga ferestrei transparente este redat vertical textul: „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSEŞTE CONFORM LEGILOR”. Seria şi numărul bancnotei, tipărite cu litere şi cifre în două culori, negru şi roşu, sunt imprimate astfel: cele cu cerneală neagră şi caractere de aceeaşi înălţime sunt amplasate vertical în stânga reversului bancnotei; cele cu cerneală roşie şi caractere de înălţime crescătoare sunt amplasate în dreapta reversului bancnotei.

Elementele de siguranţă:

  • Fereastra transparentă: Zona clară, din partea stângă, pe aversul bancnotei. În interior este imprimată valoarea nominală „50000”.
  • Filigranul: imaginea în oglindă a portretului lui George Enescu şi sigla BNR aflate deasupra ferestrei transparente (privind aversul). Filigranul este vizibil când bancnota este luminată din partea opusă privitorului.
  • Elementul de suprapunere avers-revers: Când bancnota este luminată din partea opusă privitorului, elemente ale lirei aflate pe avers, sub denumirea băncii centrale, se suprapun perfect cu elementele imprimate pe revers formând o imagine completă.
  • Supraimprimare sidefată: pe avers, portretul şi sigla BNR. Când bancnota este înclinată, apare efectul sidefat.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: