Redactia.ro
Home » Știri » Cu ce diferă, de fapt, programul Noua Casă 2021 față de ”Prima Casă”

Cu ce diferă, de fapt, programul Noua Casă 2021 față de ”Prima Casă”

Cu ce diferă, de fapt, programul Noua Casă 2021 față de ”Prima Casă”

Programul „Prima Casă” s-a transformat în „Noua Casă”, iar aceasta nu este singura modificare ce a avut loc. Iată în ce constau, de fapt, diferențele între cele două programe.

Care sunt diferențele între „Prima Casă” și „Noua Casă”

Prima Casă a fost un program care a debutat în anul 2009, iar anul trecut el a fost supus unor serii de modificări. Iată ce s-a schimbat și ce trebuie să știe cei ce vor să aplice pentru acest credit în vederea achiziționării unei locuințe.

Ce trebuie să știi este că nu mai este impusă o limitare a veniturilor celor care beneficiază de el. De asemenea, a fost eliminată și interdicția de a dobândi o cotă mai mare de (sau egală cu) ½ dintr-o altă locuință situată în mediul urban, excepție făcând, desigur, moștenirile. Este vorba despre această interdicție pe toată durata contractului.

De fapt, nu există diferențe atât de mari în ceea ce privește Prima Casă și Noua Casă. Principala diferență este aceea că cei care aplică pot să contracteze credite și pentru case noi, care au fost recepționate sau renovate cu cel mult cinci ani înainte. Creditul obținut poate fi de maximum 119.000 de euro.

În ceea ce privește avansul, acesta poate fi de 5 % sau 15 %, în funcție de tipul creditului, adică de suma acestuia. Pentru un credit de 66.500 de euro, solicitantul trebuie să aibă un avans de %, iar  cele care ajung până la 119.000 de euro, avansul este de 15 %.

Ce e diferite la Noua Casă. Declarațiile oficiale

“Un alt program în zona economică, de această dată pentru stimularea dezvoltărilor imobiliare şi a sectorului construcţiilor, vizează modificarea programului cunoscut ca ‘Prima casă’. În noua formulă propusă de Ministerul Finanţelor programul se va numi ‘Noua casă’ şi sunt câteva modificări importante aduse în cadrul acestui program pentru a stimula dezvoltarea imobiliară şi sectorul construcţiilor şi, în acelaşi timp, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să achiziţioneze în perioada următoare o locuinţă nouă”, a spus Ionel Dancă.

Ce s-a întâmplat cu plafonul pentru credite?

„Astfel, s-a majorat plafonul pentru creditele pentru achiziţia de locuinţe noi de la 70.000 de euro la cel puţin 140.000 de euro, cu o valoare a garanţiei de 80% din valoarea creditului. Este o modificare substanţială, radicală, care are în vedere dezvoltarea sectorului imobiliar, inclusiv pentru locuinţele de până la 120 de metri pătraţi, astfel încât cei care au posibilitatea şi doresc să acceseze o astfel de facilitate să poată achiziţiona şi apartamente mai mari decât cele care sunt în prezent pe piaţă prin programul ‘Prima casă’”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: