Redactia.ro
Home » Știri » Cum pot afla elevii cu ce note termină anul școlar. Formula de calcul pentru materiile cu teză

Cum pot afla elevii cu ce note termină anul școlar. Formula de calcul pentru materiile cu teză

calcul medie

Anul școlar se va încheia în curând, iar elevii trebuie să își calculeze mediile, pentru a vedea cum s-au descurcat în acest an școlar, dar și în cazul în care vor să facă un efort să primească note în plus, pentru a-și mări mediile.

Astfel, există mai multe variații ale felului în care se calculează media, mai ales pentru că cei care dau teze, care schimbă felul de calcul.

Cum se calculează media simplă, dacă nu există teză

Acest prim caz este și cel mai simplu de calculat. Tot ce trebuie să știe elevii este cum se calculează media aritmetică și își pot afla notele de la materia respectivă.

Astfel, formula de calcul este următoarea: Media = suma notelor obținute / numărul de note

De exemplu, dacă notele obținute de elev sunt 7, 8, 8, 10, atunci media pe care acesta o va obține la finalul anului școlar se va calcula astfel: (7 + 8 + 8 + 10) : 4 = 33 : 4 = 8.25.

Pentru că media este 8,25, ea nu se rotunjește la 9, ci se rotunjește negativ, la 8. Astfel, media elevului la materia respectivă va fi 8.

Așa se calculează media la materiile cu teză

Situația este mai specială în cazul în care la materia respectivă se dă teză.

„(4) La disciplinele de studiu, la care se susține teza, media semestrială se calculează astfel: „media semestrială=(3M+T)/4”, unde „M” reprezintă media la evaluarea periodică, iar „T” reprezintă notă obținută la teza. Notă astfel obținută se rotunjește la cel mai apropiat număr întreg; la o diferența de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului „, se arată în regulament .

Astfel, formula de calcul este aceasta: Media= [(suma notelor obținute / numărul de note) x 3 + nota de la teza ]:4.

De exemplu, dacă notele obținute de elevul respective sunt 7, 8, 8, 10, Iar nota de la teză este 9, atunci media notelor este calculate astfel: : {[(7 + 8 + 8 + 10) : 4] x 3 + 9 } : 4 = [(33 : 4) x 3 + 9] : 4 = (8.25 x 3 + 9) : 4 = 33.75 : 4 = 8.4375. Deci, media la material cu teză este 8.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: