Budinca de griș este una dintre rețetele copilăriei. Iată cum se prepară aceasta și de ce ingrediente ai nevoie pentru a face o rețetă ca la bunica.
Rețetă budincă de griș. Este desertul copilăriei
Budinca de griș este una dintre rețetele care ne amintesc de copilărie, aceasta fiind foarte ușor de făcut atunci când mamele sua bunicile noastre doreau să facă ceva dulce.
Este îndrăgit atât de cei mici, cât și de cei mari, așa că merită să o faci, mai ales că rețeta este una foarte simplă. Poți pune lângă ea puțină scorțișoară, smântână sau chiar un sos de fructe. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se face această rețetă de prăjitură.
Ingrediente
600ml lapte
2 ouă
2 linguri de zahăr
4-5 linguri de gris ( aprox 100g)
1/2 linguriță coajă rasă de lămâie sau portocală
1 plic zahăr vaniliat
50g unt
1-2 linguri pesmet
Pentru toppingul de fructe:
150g fructe de pădure ( proaspete sau congelate)
1 lingură de zahăr
1/2 linguriță amidon alimentar
Din aceste ingrediente pot ieși patru porții mici.
Cum se face budinca de griș. Nu dai greș cu această rețetă
Budinca de griș se face ușor, așa că această rețetă poate fi făcută și de un amator. Punem laptele la fiert cu coaja de lămâie și cu zahărul. Când acesta dă în clocot, dăm focul mai încet și începem să adăugăm grișul. Acesta trebuie pus în ploaie, ca să nu se formeze cocoloașe. Când s-a format un griș subțire, oprim focul.
Separăm ouăle și mixăm albușurile, împreună cu un praf de sare. În bolul în care am pus gălbenușurile, adăugăm grișul făcut mai devreme, iar apoi și albușurile bătute spumă. Pregătim și tava, pe care o ungem cu unt și presărăm pesment, ca să evităm lipirea budincii noastre. Preîncălzim și cuptorul la 170 de grade. Puteți pune deasupra ciocolată, fructe sau orice altceva vă place.
Puteți face și un sos de fructe care să meagră deasupra, când prăjitura este servită. Punem fructele de pădure pe foc, alături de zahăr și le punem pe foc să dea în clocot. Punem și amidonul, amestecat cu două linguri de apă. Amestecăm până capată o consistență mai groasă și oprim focul. Punem sos pentru budincă și gata! Poftă bună!