Redactia.ro
Home » Știri » Cum se ține corect postul negru în Vinerea Mare

Cum se ține corect postul negru în Vinerea Mare

Cum se ține corect postul negru în Vinerea Mare

Vinerea Mare 2021. În Vinerea Mare se spune că trebuie să șinem post negru, însă mulți fac această greșeală și toate eforturile lor sunt în zadar. Iată cum se ține corect postul negru!

Cum se ține corect postul negru de Paște. Sfaturile unui preot

În Vinerea Mare se spune că trebuie să ținem post negru. Acesta reprezintă, pe scurt, lipsa mâncării și a apei. O concepție greșită este că postul negru se ține în funcție de orele unei zile obișnuite. Ei bine, iată că postul negru se ține în funcție de orele bisericești, care sunt complet diferite. Astfel, postul negru trebuie să înceapă la 18:00 in ziua anterioara și se ține până la ora 24 a doua zi.

Astfel, în postul negru nu trebuie să mănânci nimic toată ziua. De asemenea, nu trebuie să te cerți cu nimeni și trebuie să-ți stăpânești mereu firea. Este o abținere totală de la mâncare și de la răutate și păcat. În ziua postului nu trebuie să dormi, pentru că se spune că diavolul vară de tine încercând să scape mai ușor de chinul de a nu mânca nimic.

Așa se ține corect postul negru de Paște

De asemenea, când ții post nu trebuie să te duci în vizită, pentru a nu fi servit cu ceva de mâncare de dulce și tu să trebuiască să refuzi din cauză că ții post și astfel toți ceilalți vor afla că tu faci acest lucru, când, de fapt, nimeni nu trebuie să știe când țineam post. Mâncarea pe care trebuia să o mâncăm în aceea zi trebuie împărțită săracilor. Dacă te simți slăbit și că nu mai poți duce postul trebuie să iei o bucățică de anafură și trei înghițituri de aghiazmă, dar nimic altceva.

Dacă simți că nu-ți ajunge și nu te simți deloc bine, poți lua o singură masă și aceasta poate fi doar de post. Postul nu trebuie întrerupt la orice oră. De exemplu, dacă ții post pentru izbăvirea de vrăji descântece trebuie să duci postul până la 15:00 18:00 21:00 și ora 24. Cine nu poate duce postul până la ora 24 se poate opri la 15:00 la 18:00 sau la 21:00.

Ora până la care duci postului reprezintă momentele în care Iisus Hristos a pătimit adică „la ora 12.00 – a fost răstignit; la ora 15.00 – şi-a dat duhul pe Cruce; la ora 18.00- a fost dat jos de pe Cruce şi  îngropat; la ora 21.00- s-a aşezat piatra pe mormânt fiind pecetluită; la ora 24.00 – s-a coborât la iad sfărâmând porţile de aramă, risipind pe diavoli şi scoţând pe cei drepţi din iad”, arată părintele Ilarion Argatu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: