Redactia.ro
Home » Știri » Cum sunt „momiți” tinerii ruși să intre în armată. Afișul incredibil difuzat de Ministerul Apărării de la Moscova – FOTO

Cum sunt „momiți” tinerii ruși să intre în armată. Afișul incredibil difuzat de Ministerul Apărării de la Moscova – FOTO

armata rusa

Armata Rusiei a început o amplă campanie de recrutare, după ce a rămas fără soldați! Efectivele militare ale Moscovei au scăzut dramatic după invazia Ucrainei, pe 24 februarie.

Armata rusă e dispusă să plătească bani grei pentru ca tinerii să înveţe să lupte și să plece la război, care, spun specialiștii, va fi unul de lungă durată.

Ministerul rus al Apărării încearcă să atragă noi recruți

Ministerul rus al Apărării încearcă să atragă noi recruți, printr-un afiș în care încearcă să-i convingă de avantajele acestei alegeri. Mesajul este simplu: dacă rămâi civil, viața este mult mai grea decât este pentru un soldat. Cu toate acestea, guvernul ascunde lucruri importante.

Nu se știe câți soldați ruși au murit deja în Ucraina. Cel mai recent, s-a vorbit despre aproape 3000. Ucrainenii susțin însă că sunt peste 30.000. Cifrele exacte probabil nu vor fi disponibile pentru o lungă perioadă de timp, ambele părți mint și adevărul ar trebui să se afle între ele. Dar un lucru este clar: războiul va dura și Rusia are nevoie de mai mult personal pentru a putea continua invazia, scrie Blick.

Din acest motiv, Ministerul rus al Apărării face reclamă cu un afiș destinat tinerilor care se confruntă cu dilema de a deveni cadru militar. Mesajul de pe afiș este clar: alege Serviciul de Securitate (FSB) și viața ta va fi semnificativ mai bună decât dacă ai duce o viață de civil!

Viața la 18 ani: recrut vs. civil

Afișul prezintă biografiile a doi tineri de 17 ani care aplică pentru un loc de muncă în armată și pentru o viață civilă. Ministerul rus al Apărării scrie despre cât câștigă cei doi oameni în anumite etape ale vieții lor și la ce se mai pot aștepta. La vârsta de 18 ani, civilul trebuie să-și plătească taxele de școlarizare, care costă în jur de 100.000 de ruble pe an (aproximativ 7.400 de lei). Fie locuiește cu părinții săi, fie a închiriat un apartament.

Celălalt, în schimb, intră în armată la vârsta de 18 ani. La 19 ani semnează primul contract. Acest lucru îi garantează o locuință și un venit lunar care începe de la 20.000 de ruble pe lună (aproximativ 1.400 de lei). Când pleacă în vacanță, călătoria este plătită de stat. Primește îngrijiri medicale, îmbrăcăminte, alimente și contribuții la fondul de pensii.

22 ani. Militarul e la al doilea contract, civilul are propria casă

La 22 de ani, cel care a ales cariera militară semnează al doilea contract. Acesta este valabil timp de 3, 5 sau 10 ani. Salariul este ridicat la 30.000 de ruble pe lună (circa 2.200 de lei). În plus, el intră într-un sistem în care statul cofinanțează ipotecile. La 25 de ani, a slujit 6 ani și, prin acest sistem, are propria sa casa. Câștigurile cresc la 35.000 de ruble pe lună (circa 2.600 de lei).

Civilul, în schimb, și-a încheiat studiile și trebuie să își caute un loc de muncă, susține Ministerul rus al Apărării. Câștigă în medie 20.000 de ruble pe lună (circa 1.400 de lei). Fie plătește chirie, fie ia o ipotecă pentru o casă, pe care o va plătit în 20 de ani. În plus, trebuie să-și plătească vacanțele, hainele și medicamente.

37 de ani. Angajatul armatei, familist fericit, civilul, un alcoolist

15 ani mai târziu, angajatul armatei este portretizat în afiș ca un familist fericit și în formă, al cărui fiu este deja în armată. Are propriul apartament, 20 de ani de experiență în muncă și primește o pensie de 15.000 de ruble pe lună. În cei 19 ani de serviciu, el a câștigat aproximativ 9 milioane de ruble (circa 670.000 de lei).

Civilul, pe de altă parte, este portretizat ca un alcoolic supraponderal, fără copii, cu o soție sâcâitoare. Deși are și diplomă, mai are datorii ipotecare. Are doar 16 ani de experiență în muncă și încă 21 de ani până să se pensioneze. În viața profesională anterioară, el a câștigat în jur de 3.000.000 de ruble (circa 224.000 de lei), aproape de trei ori mai puțin decât cei care au intrat în armată.

Vladimir Putin a schimbat regulile de recrutare

După mai bine de 4 luni de lupte în Ucraina, una dintre principalele probleme cu care se confruntă statul major rus este lipsa tot mai mare de soldați.

Președintele rus Vladimir Putin a aprobat la 25 mai, o lege care permite tuturor rușilor cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani să se înroleze în armată, în timp ce până acum doar rușii cu vârsta sub 40 de ani puteau să se înroleze.

Moscova este pregătită să cheltuiască mult pentru a atrage acești noi soldați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: