Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce au, de fapt, reptilele sângele rece

De ce au, de fapt, reptilele sângele rece

Reptile

În funcție de felul în care își consumă energia, animalele sunt împărțite în două categorii: cele cu sânge cald și sânge rece. Este binecunoscut faptul că reptilele fac parte din cea de-a doua categorie.

De ce au, de fapt, reptilele sângele rece

Reptilele fac parte din categoria animalelor ectoterme, ceea ce înseamnă că temperaturile lor interne nu pot fi reglate, ci ele variază în funcție de locul în care se află. Mai mult decât atât, aceste animale au și un comportament special atunci când vor să își regleze temperatura. Astfel, animalele care au sânge rece se îngrămădesc perpendicular pe razele soarelui atunci când vor să se încălzească, iar atunci când vor să își răcească temperatura corpului, ele trebuie să se afle în paralel cu soarele.

Ce animale au sângele rece: Mai mult exemple

Există mai multe animale care au sângele rece. Printre acestea, sunt toate reptilele șerpi, șopârle, țestoase, broaște țestoase, aligatori și crocodili, insecte precum libelulele și albinele ocupate, amfibii precum broaștele, broaștele și salamanderii, precum și peștii, inclusiv rechinii, sunt animale cu sânge rece.

Ectotermia are avantajele ei. Unul dintre cele mai importante este faptul că animalele cu sânge rece nu au niciodată paraziți, tocmai din cauză că nu au o temperatură constantă a corpului.

Mai mult decât atât, în cazul lor, raportul dintre greutatea corporală și suprafață nu este importantă, aceasta fiind explicația pentru care se găsesc animale ectoterme de tot felul de dimensiuni.

Un alt avantaj este acela că animalele cu sânge rece nu au nevoie de hrană pentru mult timp, tocmai pentru că nu au nevoie să își crească temperatura internă, cum se întâmplă în cazul animalelor cu sânge cald.

Un dezavantaj care există pentru animalele care sunt ectoterme este acla că ele pot muri dacă temperaturile rămân scăzute pentru un interval prea mare de timp, iar temperatura lor internă nu mai poate varia spre căldură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: