Redactia.ro
Home » Știri » Declarații emoționante făcute de mama minorei care a ingerat bile magnetice. Cadrele medicale nu au știut ce are fetița

Declarații emoționante făcute de mama minorei care a ingerat bile magnetice. Cadrele medicale nu au știut ce are fetița

Ce a transmis mama fetei care a înghițit bile magnetice.

O tragedie care a zguduit o familie din Germania reverberează acum puternic în comunitatea globală, reamintind pericolele adesea ignorate ale unor obiecte aparent inofensive. O fetiță de doar doi ani a decedat după ce a înghițit bile magnetice, un incident care a scos la lumină lacune grave în sistemul medical și în reglementările privind jucăriile pentru copii.

Cum s-a întâmplat totul

Fetița, care a suferit inițial simptome de diaree și vărsături recurente, a fost diagnosticată în mod repetat cu enterocolită. Totuși, starea ei a continuat să se deterioreze. După luni de suferință și vizite repetate la spital, o ecografie a relevat în cele din urmă adevărata cauză a maladiei sale – cinci bile magnetice înghițite care blocaseră tranzitul intestinal. Acest diagnostic întârziat a fost stabilizat numai după ce starea fetiței a devenit critică, ceea ce a dus în cele din urmă la decesul său din cauza septicemiei.

Mama fetiței, într-un interviu emoționant, a împărtășit lupta și frustrarea sa cu un sistem medical reticent în a folosi investigații mai invazive precum RMN-ul, din cauza riscurilor asociate expunerii la radiații la vârste fragede. Această ezitare a avut consecințe fatale, arătând nevoia de protocoale medicale adaptate care să permită intervenții rapide în cazuri suspecte de ingestie de corpuri străine la copii.

„Ei au considerat că este vorba tot despre enterocolită, doar că a făcut o dată şi la un anumit timp s-a reinfectat, de aia durează aşa de mult”, a explicat femeia.

Apelul pentru schimbare legislativă

În urma acestei tragedii, mama a făcut un apel către autorități pentru interzicerea comercializării magneților periculoși și a subliniat necesitatea unor măsuri preventive mai stricte în industria jucăriilor. Experiența sa subliniază un punct critic – indiferent de reglementările existente, responsabilitatea parentală este crucială în prevenirea unor astfel de accidente. Părinții trebuie să fie extrem de vigilenti în supravegherea copiilor, în special când aceștia interacționează cu obiecte mici care pot fi înghițite.

„Să nu cumpere aşa ceva, dacă s-ar putea prin lege să fie interzisă comercializarea acestor magneţi, sunt atât de periculoşi. Dacă e unul, se poate elimina, dar dacă sunt doi, pot să blocheze stomacul şi fără un RMN nu pot fi observaţi”, a transmis femeia

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a subliniat că legislația actuală prevede reglementări stricte privind siguranța jucăriilor, însă a reiterat că responsabilitatea principală revine părinților de a asigura că jucăriile sunt adecvate vârstei copilului și de a monitoriza utilizarea acestora.

„Avem o legislaţie în domeniu, e vorba de HG 74/2011 (n.r. – privind siguranţa jucăriilor) unde sunt reglementate toate aceste situaţii, de aceea părinţii trebuie să fie extrem de atenţi, să citească cu mare atenţie instrucţiunile de folosire în momentul în care cumpără astfel de jucării, dacă sunt potrivite vârstei copilului pentru care cumpără jucăria respectivă.

Noi am notificat în repetate rânduri produse care vin din China de exemplu, produse care au fost extrem de periculoase, la nivelul Uniunii Europene să se interzică aceste produse, tocmai de aceea noi ne adresăm în primul rând părinţilor care cumpără aceste jucării. Noi suntem în piaţă, verificăm, ori de câte ori avem ocazia dacă magazinele care comercializează astfel de produse au trecute toate aceste informaţii pe eticheta produsului vizavi de informarea corectă, completă şi precisă a consumatorului”, a precizat vicepreședintele ANPC.

Declarațiile cutremurătoare făcute de mama fetei

„Am ieşit din spital tot cu diaree, fata începuse în spital să aibă din nou diaree. Am ajuns acasă, fetiţa a început grădiniţa, a mers o săptămână şi după câteva zile fetiţa a început să vomite. După ce a venit de la grădiniţă a început să vomite inclusiv apa pe care o bea, şi bea foarte multă apă, undeva la 250 de ml de apă odată, pe care o voma în următoarele minute.

Am mers la farmacie, am luat nişte supozitoare de vomă, pe care i le-am administrat şi joi dimineaţa ne-am prezentat la medicul pediatru. M-am supărat foarte tare că ei au spus că singurul lucru pe care pot să-l facă este să-i pună o perfuzie şi eu am cerut să i se facă investigaţii amănunţite şi nu au vrut. Am venit cu fetiţa acasă, vineri noaptea.

Vineri seara am plecat din nou la alt spital, unde i s-a făcut ecograf normal şi şi-au dat seama că ceva nu e în ordine cu stomacul. Au spus că ei nu sunt specialişti şi ne-au trimis la un alt spital mai mare”, și-a adus aminte femeia.

„Magneţii au fost cumpăraţi de pe internet de către altă persoană care a fost în vizită la noi.

I-au uitat la noi. Am vrut să-i trimit, a spus să-i las la noi, să se joace copiii noştri, având în vedere că noi avem alţi trei copii mai mari, am spus că nu pot să se joace copiii mei cu aşa ceva, că avem fetiţa mică. Magneţii, care au fost în număr de 5… 3 au rămas în stomac şi 2 au coborât în intestin şi după doi metri s-au alipit celor din stomac şi au blocat tranzitul”, a completat mama copilei.

Această tragedie ne amintește dureros de riscurile asociate unor obiecte cotidiene mici și de importanța supravegherii continue a copiilor noștri. Este vital ca părinții, împreună cu autoritățile, să colaboreze pentru a asigura un mediu sigur pentru cei mici, iar industria jucăriilor să fie mereu sub lupa reglementărilor stricte pentru a preveni astfel de incidente nefericite în viitor.

„Tot timpul am ferit magneţii, i-am ţinut undeva la doi metri, dar noi bănuim că băieţelul nostru în vârstă de aproape zece ani i-a luat să se joace, noi neobservând. Fetiţa i-a înghiţit pentru că în luna octombrie urma ca băieţelul nostru să aibă zi de naştere şi am cumpărat din magazin nişte sticluţe cu bombonele mici, colorate, aproape de dimensiunea magneţilor şi îngerul nostru le-a luat din cutie. Noi nu am observat, că dacă observam (n.red – momentul în care fetiţa a înghiţit magneţii) mergeam la medic şi se făcea RMN pe loc

Aici foarte greu se face RMN la copiii mici, nu aş spune imposibil să facă, dar foarte foarte greu. După decesul fetiţei noastre s-a făcut o şedinţă cu 36 de medici şi din 36 de medici, având rezultatele de la sânge bune, niciunul dintre ei nu a spus că ar fi făcut RMN, ei nu considerau necesar RMN, aici se ţine foarte mult la sănătatea bebeluşilor, în privinţa radiaţiilor, e foarte greu să se facă aici un RMN, doar dacă îl ceri explicit şi în cazul nostru nu am ştiut, nu ne-am dat seama, medicul de familie având o experienţă de 38 de ani în pediatrie nu şi-a dat seama că e posibil ca un copil aşa de mic să fi înghiţit ceva”, a explicat mama fetiței.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: