Redactia.ro
Home » Sport » Dinamo a cucerit Cupa României la handbal!

Dinamo a cucerit Cupa României la handbal!

Dinamo handbal, Cupa Romaniei

Dinamoviștii au fost de neoprit. Au învins-o pe HC Dobrogea Sud Constanţa cu scorul de 24-21 (11-10), duminică, în finala care s-a jucat la Sfântu Gheorghe.

De trei ani, visau dinamoviștii la trofeu. Câștigarea Cupei României le-a adus celor de la Dinamo și Supercupa României. Regulamentul a fost schimbat din cauza pandemiei de coronavirus, și în acest sezon câștigătoarea cupei primește și al doilea trofeu. Pentru echipa din Ștefan cel Mare aceasta este a cincea Cupă a României. A mai câștigat în 1979, 1982, 1988 şi 2017. De partea cealaltă, HC Dobrogea Sud are şase trofee în această competiţie, câștigate în 2006, 2011, 2012, 2013, 2014 şi 2018.

Dinamoviștii pregătiți pentru campionat

Meciul de astăzi a fost unul foarte echilibrat. Niciuna dintre echipe nu s-a distanțat în primele 40 de minute. Apoi, Dinamo a intrat în avantaj clar, reușind să marcheze 6 goluri consecutive. S-a desprins la 21-15, iar constănțenii nu au mai avut forța să revină. Dinamo s-a impus cu un clar 24-21 și a luat trofeul.
Pentru Dinamo au înscris Javier Humet 6 goluri, Ante Kuduz 6, Stefan Vujic 5, Valentin Ghionea 4, Nicuşor Negru 1, Andras Szasz 1, Mohamed Mamdouh Hashem Shebib 1.
Pentru HC Dobrogea Sud, golurile au fost reuşite de Vitali Komogorov 6, Zoran Nikolic 5, Ciprian Şandru 3, Irakli Cikovani 1, Alexandru Andrei 2, Ionuţ Nistor 1, Gabriel Ilie 1, Igor Radojevic 1, Daniel Susanu 1.
În finala mică, SCM Politehnica Timişoara s-a impus la două goluri diferență, 30-28 (16-13) în fața celor de la CSM Bacău.

Începe campionatul României

Marți, 15 septembrie va debuta și campionatul, tot la Sf. Gheorghe, sub formatul turneelor de sală. Cele două echipe care și-au disputat trofeul Cupei României sunt printre favorite la titlu. Anul acesta se vor lupta 16 echipe. Ultimele calificate în prima ligă sunt Magnum Botoșani și CSU Suceava.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: