Redactia.ro
Home » Știri » Elon Musk îşi poate testa cipurile pe oameni! Compania Neuralink a obținut aprobarea de a selecta pacienți cu paralizie

Elon Musk îşi poate testa cipurile pe oameni! Compania Neuralink a obținut aprobarea de a selecta pacienți cu paralizie

Elon Musk îşi poate testa cipurile pe oameni! Compania Neuralink a obținut aprobarea de a selecta pacienți cu paralizie

Elon Musk îşi poate testa cipurile pe oameni! Compania Neuralink a obținut aprobarea de a selecta pacienți cu paralizie. Iată detaliile!

Elon Musk îşi poate testa cipurile pe oameni

Neuralink, start-up-ul fondat de Elon Musk, specializat în dezvoltarea implanturilor cerebrale, a anunțat recent obținerea aprobării din partea unei comisii independente de evaluare pentru a începe recrutarea de pacienți în cadrul primului său studiu pe oameni. Scopul companiei este să identifice persoane cu paralizie pentru a testa un dispozitiv experimental într-un studiu ce se va desfășura pe parcursul a șase ani, potrivit The Guardian.

Neuralink se numără printre puținele companii care dezvoltă o interfață creier-computer (BCI) capabilă să colecteze și să analizeze semnalele cerebrale. Cu toate acestea, promovarea intensă a companiei de către miliardarul său fondator, inclusiv promisiunile referitoare la crearea unui computer cerebral complet, menit să asiste oamenii în competiția cu inteligența artificială, a stârnit scepticism și preocupări etice în comunitatea științifică și printre alți experți.

În anul precedent, Food and Drug Administration a respins cererea Neuralink de a accelera testele pe subiecți umani, însă în luna mai a acordat companiei o scutire pentru dispozitive experimentale (IDE), ceea ce permite utilizarea dispozitivului în cadrul studiilor clinice. Detaliile privind modul în care s-au soluționat preocupările inițiale ale agenției nu au fost dezvăluite.

Compania Neuralink a obținut aprobarea de a selecta pacienți cu paralizie

Neuralink a declarat că se caută pacienți cu tetraplegie cauzată de leziuni vertebrale sau SLA (scleroză laterală amiotrofică). Acești participanți vor fi supuși unei intervenții chirurgicale pentru implantarea unui BCI, folosind un robot patentat, într-o zonă a creierului responsabilă de mișcare. Scopul este să permită acestor pacienți să controleze un cursor de calculator sau o tastatură cu ajutorul gândurilor lor. Studiul va evalua siguranța și funcționalitatea tehnologiei, conform unui comunicat emis de companie.

Anunțul companiei vine la câteva luni după obținerea aprobării pentru studiul reglementat. Testele anterioare efectuate pe animale au fost supuse controalelor, întrucât au fost semnalate suferințe inutile. Foști angajați ai companiei au descris aceste teste ca fiind „experimente neconcludente,” declarând pentru Reuters că într-un caz dispozitivul a fost implantat incorect la porci, ceea ce a dus la eutanasierea acestora.

Aceste acuzații au generat mai multe investigații, inclusiv o anchetă din partea Departamentului Agriculturii cu privire la tratamentul animalelor și o anchetă a Departamentului Transporturilor referitoare la manipularea necorespunzătoare a materialelor cu risc biologic peste granițele statului.

Până în prezent, compania nu a furnizat informații cu privire la data și locul exact al studiului, sau la numărul de participanți implicați. În cazul în care dispozitivul dovedește că este sigur pentru utilizarea la om, procesul de autorizare pentru pacienții din afara studiului ar putea dura zeci de ani.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: