Redactia.ro
Home » Știri » Făina de greieri, cumpărată de români de pe rafturile din magazine. Costă foarte mult, dar poate fi folosită în multe reţete

Făina de greieri, cumpărată de români de pe rafturile din magazine. Costă foarte mult, dar poate fi folosită în multe reţete

Cum se fabrică făina de greieri, aprobată de UE pentru consum: „Adormim greierii, îi spălăm, îi fierbem...”

Făina de greieri se poate cumpăra acum și în România, asta după ce Comisia Europeană a stabilit că se poate folosi în siguranță pentru prepararea pâinii, biscuiților sau ciocolatei.

Experţii în alimentaţie sunt de părere că produsele sunt sigure și ca au un conținut foarte mare de proteine.

Cât costă făina de greieri?

Făina de greier se vinde în România cu aproape 100 de lei pentru 100 de grame şi se poate găsi pe site-uri online care comercializează produse bio.

Are un conținut ridicat de proteine, astfel că se folosește o cantitate mică. De exemplu, la o franzelă se pune făină rezultată de la 70 de greieri, ceea ce înseamnă cam 3% din ingrediente.

De unde provin aceşti greieri?

Greierii provin din ferme, unde procesul de producție este strict controlat. 70% din masa unui greier este dată de proteine și vitamine, ceea ce crește semnificativ valoarea nutrițională a pâinii.

Făina de greieri, cumpărată de români de pe rafturile din magazine. Costă foarte mult, dar poate fi folosită în multe reţete

Nici gustul nu este influențat deoarece greierii au un gust neutru. În schimb este mai închisă la culoare. Totuşi, ministrul Agriculturii nu este un mare fan al acestei făini de greieri.

Daea n-o recomandă

Mă, nu mâncați făină de greieri, ce căutați cu greieri? Lăsați-i să cânte acolo unde sunt. Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnați, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiți acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceți un asemenea efort”, a spus Petre Daea.

În martie 2022, Daea a degustat greieri de casă, împărțind cu realizatoarea emisiunii de la Etno TV o porție din varianta nouă de nutriție recomandată drept hrana viitorului de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.

Inițial suspicios, fostul ministru al Agriculturii nu a avut o reacție șocantă când a aflat ce a gustat, greierele de casă fiind a treia insectă declarată comestibilă la nivel european după viermele galben și lăcustă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: