Redactia.ro
Home » Știri » Incident la o secție de votare din Gorj. Glonțul a trecut prin geamul unei grădinițe

Incident la o secție de votare din Gorj. Glonțul a trecut prin geamul unei grădinițe

Incident la o secție de votare din Gorj

Incident  într-o secție de votare din Gorj. În cursul zilei de dumninică avut loc un eveniment șocant într-o secție de votare din județul Gorj. Arma unui polițist i s-a descărcat accidental, în timp ce asigura paza într-o secție de votare. Cu toate astea, evenimentul a rezultat doar pagube materiale.

Incident  la o secție de votare din Gorj. Glonțul a trecut prin geamul unei grădinițe

Incident la o secție de votare din Gorj, după ce arma unui polițist din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu i s-a descărcat accidental. Acesta asigura paza într-o secție de votare din comuna Turburea, când a executat un foc de armă accidental, dar incidentul a provocat pagube materiale. „La data de 6 decembrie, un polițist din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, a raportat faptul că după preluarea pazei secției de votare pe raza comunei Turburea, aflându-se singur într-o încăpere a imobilului, lângă cea în care se află amplasată secția de votare, a procedat la verificarea armamentului din dotare ocazie cu care a executat un foc de armă accidental, rezultând doar pagube material,” se arată într-o informare oficială a IPJ Gorj.

După acest incident, o echipă operativă a ajuns la locul faptei pentru a efectua verificări pentru a aflat cu exactitate cum s-a produs incidentul. În urma tragerii, glonțul a trecut prin geamul clasei de grădiniță, dar din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Românii sunt chemați la vot

Toți românii sunt așteptați la vot, duminică, 6 decembrie, ca să-și aleagă viitori parlamentari pentru următorii patru ani. De fiecare dată, au loc scandaluri în secția de votare, precum acuzații de furt, supărări sau ca în cazul de sus, incidente cu arma. Persoanele care vin la vot, sunt obligate să respecte măsurile de protecție speciale. Conform hotărârii CNSU, este obligatorie purtarea măștii de protecție, pentru ca toți participanții să aibă gura și nasul acoperit. Totodată, distanțarea fizică trebuie respectată la minimum 1 metru între participanții la procesul electoral, iar secțiile de votare trebuie să aibă dezinfectanți pe baza de alcool.

Conform Biroului Electoral Central, în primele trei ore de la deschideerea secțiilor de votare, 904.647 de persoane și-au exprimat votul, ceea ce înseamna o prezență de 4,97%. Dintre aceștia, 513.063 au fost în mediul urban, iar 391.584 în mediu rural, iar în Capitala, după trei ore de vot procentul era de 4,90%. La alegerile 2016, prezența la vot a fost de 5,27%, în Capitală,iar la localele din septembrie de anul acesta, scorul era de 7,64% la ora 10.00. Până acum, cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat în județele Mehedinți – 7.03%, Olt 6,75%, Teleorman – 6,75%, Dâmbovița – 6,00% și Dolj – 5,93%, în timp ce cele mai mici procente s-au înregistrat în Covasna – 3,50%, Vaslui – 3,65%, Bistrița-Năsăsud – 3,71%, Suceava 3,84% și Maramureș – 3,84%.

De asemenea, la alegerile parlamentare de duminică,6 decembrie, oamenii pot vota în alt oraș decât cel de domiciliu dacă îndeplinești anumite condiții. Persoanele care învață în alte localități, iar cei care lucrează mai departe de casă sau se află în alte părți ale țării, vor putea vota doar în baza vizei de flotant în localitatea în care se află.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: