Redactia.ro
Home » Homepage » Incredibil! Un programator IT din Predeal pretindea că e medic. Consulta pacienți și elibera rețete medicale

Incredibil! Un programator IT din Predeal pretindea că e medic. Consulta pacienți și elibera rețete medicale

medic fals

Incredibil! La Predeal, un programator IT consultă pacienți și le prescrie medicamente, fără să fi trecut nici măcar o oră pe la Facultatea de Medicină.

Impostorul a fost descoperit de jurnaliștii Digi 24.

Soția sa este oficial medic de familie în oraș, scrie digi24.ro, dar când nu vine ea la cabinet, soțul îmbracă halatul alb și îi tratează pe cei aflați în suferință. Acum, de pildă, femeia este în concediu medical. Bărbatul recunoaște cu nonșalanță că nu ar avea ce să caute în cabinet, dar asta nu l-a împiedicat să înșele sistemul.

„Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația”, spune bărbatul când era filmat cu camera ascunsă.

Un medic fals din Cluj a operat ilegal timp de 9 ani

Pacienții cabinetului știu că primesc rețete și bilete de trimitere de la un om care nu are nicio pregătire medicală. Nu par, însă, deranjați de situație. „Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu și al soțului, este același, pe care îl luăm, lună de lună. Nu știu unde lucrează, dar medic sigur nu este”, spune o pacientă.

A fost sesizată poliția, iar oamenii legii au descoperit că individul a dat, in ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului.

Ministerul Sănătăţii a descoperit încă un medic fals în România

„DSP a județului Brașov va efectua un confrol, prin intermediul Serviciului Control de Sănătate Publică, în vederea sesizării aspectelor semnalate de către dumneavoastră”, spune Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Brașov.

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: